“BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE ŞEHRİMİZE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 Geçmiş dönemde görev alan Belediye Meclis Üyelerine de emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Akın, her zaman olduğu gibi yeni göreve seçilen Belediye Meclis Üyeleriyle de birlik ve beraberlik içerisinde Bartın’a hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

“Hayırlı Uğurlu Olmasını Diliyorum”

Başkan Akın; “Bartın Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısında Belediye Meclisine I. ve II. Başkan Vekili Seçimi yapıldı. Bartın Belediye Meclisi 1.Başkan Vekilliğine Sayın Hüseyin Manav, Bartın Belediye Meclisi 2.Başkan Vekilliğine ise Sayın Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu seçildi. Başkan Vekilliği seçimin ardından iki asıl ve iki yedek Katip Üye seçimi gerçekleştirdik. Asil Katip Üyeliğine Sayın Hüseyin Gevrek ve Sayın Ufuk Kasap seçilirken, Yedek Katip Üyeliğine ise Sayın Hakkı Toscu ve Sayın Sercan Durası seçildi. Encümene Üyeliğine de Sanem Çöme Taşdemir, Tuncay Maden ve Turgay Kabakçı seçildi. Görev alan değerli Meclis Üyesi dostlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Komisyonlara Üye Seçildi

Komisyonların önemine de değinen Başkan Akın, komisyonlarda görev alan tüm Belediye Meclis Üyelerine teşekkür etti. Akın; “Komisyonlarımız çok önemli çalışmalar yapıyorlar. Büyük emek ve gayretle faaliyetlerini gerçekleştiriyorlar. Komisyonlarda görev alan tüm Belediye Meclis Üyeleriyle teşekkür ediyorum. Tabii toplantımızda komisyon üyelerinin görev sürelerinin dolması üzerine seçim gerçekleştirdik. İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliğine Turgay Kabakçı Enes Gizli, Emrah Ulupınar, Egemen Kemik ve Ö. Kemal Çubukçuoğlu seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine Secaattin Aykan, Canan Çavuşoğlu, Sanem Çöme Taşdemir, Tuncay Maden ve Ümran Bayraktar seçildi. Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonu üyeliğine İlker Yıldırım, Onur Özkaya, Hakkı Toscu, Semih Kaptan ve Ümran Bayraktar seçildi. Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonu üyeliğine Emrah Ulupınar, İlker Yıldırım, Hüseyin Gevrek, Semih Kaptan ve H. Sami Karakaş seçildi. Tarım Komisyonu üyeliğine Hüseyin Manav, Hakkı Toscu, Sercan Durası, Ahmet Kömeç ve R. Ahmet Çavuşoğlu seçildi. Kültür ve Turizm Komisyonu üyeliğine Canan Çavuşoğlu, Secaattin Aykan, Enes Gizli, Necmi Balık ve Alkım Tan seçildi. Engelliler Sosyal Hizmet Komisyonu üyeliğine Sercan Durası, Onur Özkaya, Emrah Ulupınar, Ufuk Kasap ve H. Sami Karakaş seçildi. Göreve alan tüm Belediye Meclis Üyesi dostlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, başarılar temenni ediyorum. Birlik ve berberlik içerisinde şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ATIK PİLLER TOPLANARAK GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLECEK

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadı İşletmesi(TAP) arasında imzalanan atık pillerin toplanması, bertaraf ve geri dönüşümü sağlanması amacıyla yapılan ve Bartın Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısında görüşülen protokolü değerlendirdi. Protokolle ilgili bilgi veren Akın; “Belediye sınırları içerisinde atık haldeki pillerin çevreyi kirletmeyecek şekilde, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesinin önlenmesi için evsel ve diğer atıklardan ayrı toplanması, bertarafı ve geri dönüşümün yapılması amacıyla bu protokolü, Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği, 5393 sayılı Belediye Kanunun ve 2872sayılı Çevre Kanunu kapsamında hazırlayarak gündeme getirdik. Kaldı ki tüm canlılar için çok sayıda  zararlı etkisi olan pillerin toplanarak zararsız hale getirilmesi doğrultusunda Bartın Belediyesi olarak önemli çalışmalar yapmıştık. Bu çalışmalarımıza Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile yaptığımız protokol çevresinde de devam edeceğiz” dedi.

“Halkımıza Fayda Sağlayan Her Projeye Destek Veriyoruz”

Akın; “Hepimiz biliyoruz ki Civa, kurşun, çinko, lityum, kobalt gibi maddeler ve çeşitli kimyasallardan üretilen tüm pillerin insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları vardır. Bu pillerin gelişi güzel çöplere atılması, çevre ve canlı sağlığı açısından büyük tehlikeler meydana getirebilir. Zararlı maddelerin ve kimyasalların toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışması en başta toprağı kullanılmaz hale getirir ve oluşturduğu su kirliliği sudaki ekosistemi alt üst eder. Zaman içerisinde bu etkiler insanlar üzerinde görülür. Uzmanlarca atık pillerin sebep olduğu hastalıkların başında, nörolojik bozukluklar, merkezi sinir sistemi hastalıkları, kanser, böbrek ve karaciğer hastalıklarının geldiği belirtilmektedir. Ayrıca bir küçük kalem pil 4 metrekare toprak kirletebiliyor.

Buna engel olma adına bu protokol çerçevesinde atık pillerin evsel ve diğer atıklardan ayrı toplanması, bertarafı ve geri dönüşümünün yapılması sağlayacağız. Atık pil toplama kutularını belirlenen noktalara yerleştirerek, atık pillerin bu kutulara atılmasını sağlayacağız. Bu kutuların takibini yapacağız. Biriken atık pilleri muhafaza ederek, TAP’a teslim edeceğiz. Tabii okullarımızda da aynı çalışmayı yapacağız. Okullarımızda belirlenen noktalara kutular konularak, atık pillerin toplanılması sağlanacak. Atık pillerin toplanmasıyla ilgili pandemi koşulları sona erdiğinde eğitici toplantılar düzenleyeceğiz. Yine aynı şekilde TAP ile birlikte atık pil toplama kampanyaları gerçekleştireceğiz. Atık pillerin toplanması hususunun vatandaşlarımıza duyurulması adına çalışmalar yapacağız. Belediye olarak halkımıza fayda sağlayan her projeye destek veriyor ve içinde bulunarak aktif görev alıyoruz” şeklinde ifade etti.

“ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen’i makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Akın, Amasra ilçesinde gerçekleştirilen eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Eğitim faaliyetlerine Bartın Belediyesi olarak gereken desteği vermeye devam ettiklerini belirten Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gülşen’e başarılar diledi. Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Akın; “Tüm kurumlarımızla olduğu gibi Milli Eğitim Müdürlüğümüzle de sürekli istişare halindeyiz. İmkanlarımız çerçevesinde okullarımızın ihtiyaçlarının karşılanması adına üzerimize düşeni her zaman olduğu gibi yapmaya devam ediyoruz.  Eğitim faaliyetlerine Bartın Belediyesi olarak gereken desteği veriyoruz. Ziyaretimize gelen Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Yasin Gülşen ile bu çalışmalarımızı değerlendirdik. Kendisine nazik ziyareti için teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN, BELEDİYE ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ ÖNERİLERİ DİNLEDİ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Milliyetçi Hareket Partisi geçmiş dönem Zonguldak İl Başkanı ve Milletvekili Adayı Hamdi Ayan ve Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi, Türk Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi’yi makamında ağırladı. Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik ve Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç’in de hazır bulunduğu ziyarette gündeme dair konularda değerlendirmelerde bulunuldu. Belediye çalışmalarıyla ilgili de önerileri dinleyen Akın, misafirlerine ziyaretleri için teşekkür etti.

‘MİLLET BAHÇESİ PROJESİ’ DEĞERLENDİRİLDİ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, Milli Emlak Müdürü Barış Savar ve Müdür Yardımcısı Ayhan Ay’ı makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette Gölbucağı Mahallesi’nde fidanlık denilen bölgede 100 bin metrekare alana yapılacak olan ‘Millet Bahçesi Projesi’ ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Başkan Akın; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından milletimize  açıklanan 100 Günlük Eylem Planında belirtilen Her İle Bir Millet Bahçesi projesi kapsamında şehrimiz de millet bahçesine kavuşacak. Irmak Islah Projesi ile Millet Bahçesi projelerinin aynı başlatılması öngörülüyor. Millet Bahçesi yapılacak bu alan ırmak kenarı olması nedeniyle mutlak koruma alanında bulunduğundan başka bir tür yapılaşma mümkün değil. Şehre değer katacak güzel bir peyzaj projesi olacağı gibi Adliye binası nedeniyle yoğunlaşacak alanın rahatlamasına da imkan verecek. Hali hazırda fidanlık olması nedeniyle mevcut dokuyla uyumlu bir proje olacak.

Günlük hayatta konsept bir bahçe, afet ve olağanüstü durumlarda da uygun bir toplanma yaratılacak.  Betonlaşmamış bir Millet Bahçesiyle birlikte inşallah güzel bir proje ortaya çıkacak. Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdür Sayın Ali Özcan, Milli Emlak Müdürü Sayın Barış Savar ve Müdür Yardımcısı Sayın Ayhan Ay’ın belediyemize gerçekleştirdiği ziyaretinde bu projenin detaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunduk.  Projenin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, desteklerinden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BODOSAKİ BİNASI İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNULDU

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Handan Karakoç’u makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Akın, tarihi Bodosaki binası alanında yapılacak olan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ziyaret sonrası açıklama yapan Akın; “Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Handan Karakoç ile birlikte Bodosaki binası alanında yapılacak olan çalışmalar hakkında sohbet ettik. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne bağlı heyetle birlikte alanda inceleme yapmıştık. Çok faydalı bir inceleme programı oldu. Sayın İl Müdürümüzle de proje üzerinde görüştük. 1887 yılında yapılmış ve Bartın’da gotik mimarinin tek örneği olan ortaokul ve lise binası olarak kullanılmış, ayrıca Milli mücadele yıllarında bu bina karargah olarak hizmet vermiş olan bu tarihi binayı yeniden inşa etmek istiyoruz. Şehrimizin tarihi açısından büyük önem arz eden bu alan ile ilgili çalışma yapmak istiyoruz. Sayın Müdürümüze nazik ziyareti ve projemizle ilgili kıymetli düşünceleri için teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN’A BOED-DER SK’DEN TEŞEKKÜR

Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği(BOED-DER SK) Başkanı Berna Şengün, beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret etti. Makam odasında gerçekleşen ziyarette Başkan Akın, 2 Nisan Otizm Farkındalık Gününün önemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Hayırlı Uğurlu Olsun”

Akın, konuşmasının sonunda geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen BOED-DER SK Olağan Genel Kurul Toplantısı ile yeniden göreve gelen Berna Şengün’e hayırlı uğurlu olmasını diledi. Dernek Başkanı Şengün ise misafirperverliği ve derneğe verdiği destekler için Akın’a teşekkür etti.

“İhtiyaç Duyulan Her Noktada Yanlarındayız”

Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Derneği (BOEDDER) Başkanı Berna Şengün ve Yönetim Kurulu Üyeleri 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle belediyemizi ziyaret etti. Bu önemli günle ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Öncelikle otizmin bir eksiklik olmadığını, farklılık olduğunu ifade etmeliyim. Hem şahsım hem de Bartın Belediyesi olarak biz otizmin farkındayız, onların yanındayız, otizmli bireylerin yaşam boyu sürebilen ve bütüncül çözümler gerektiren ihtiyaçlarının farkındayız. Bu anlamda 2 Nisan Otizm Farkındalık Gününü önemsiyoruz. Otizmli bireylere yönelik hizmetlerin bir ayrıcalık değil, eşit yurttaşlık ilkesinin, insan haklarının gereği olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Bartın Belediyesi olarak ihtiyaç duyulan her noktada imkânlarımız ölçüsünde yanlarındayız” dedi.

“Hayırlı Uğurlu Olmasını Diliyorum”

Akın; “Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen BOED-DER SK Olağan Genel Kurul Toplantısı ile Sayın Berna Şengün güven tazeledi. Sayın Başkanın dernek faaliyetlerinde göstermiş olduğu emek ve gayret için teşekkür ediyorum. Evlatlarımızın geleceği için büyük bir çaba gösteriyorlar. Yeniden görev alması münasebetiyle Sayın Başkana hayırlı uğurlu olmasını diliyor, çalışmalarında kolaylık ve başarı diliyorum” şeklinde ifade etti.

YENİ BİNALARIN YOL İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Orduyeri Mahallesi 695. Sokak’ta yol açma çalışmaları gerçekleştiriyor. Yeni imar yollarını hizmete açarak vatandaşlar için ulaşım kolaylığı sağlamaya devam eden Bartın Belediyesi yeni binaların oluştuğu Orduyeri Mahallesi 695. Sokak’ta yol açma çalışmalarına başladı. Yapılan çalışma hakkında açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bartın Belediyesi olarak yeni imar yollarını hizmete açarak vatandaşlarımız için ulaşım kolaylığı sağlamaya devam ediyoruz. Ekiplerimiz son olarak Orduyeri Mahallesi 695. Sokak’ta yol açmak üzere çalışma başlattı. Belediye olarak bu güne kadar bunun gibi birçok yolu hizmete açtık. Bundan sonrada aynı şekilde ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda imar açısından da uygun olan noktalarda yol açma çalışmaları yaparak vatandaşlarımıza ulaşım hizmeti ve kolaylıklar sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

OT BİÇME VE BUDAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Sanayi Sitesi’ne bağlı yeşil alanlarda yabani ot biçme ve budama çalışmaları gerçekleştiriyor. Çalışma hakkında açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Şehrimizde park ve bahçelerde gerçekleştirdikleri budama ve temizlik çalışmalarımızı Sanayi Sitemize bağlı yeşil alanlarda devam ediyoruz. Bu çalışmamız ile hem oluşan kötü görüntüyü ortadan kaldırıyor hem de yeşil alanlarımızın bakımını gerçekleşiyoruz. Çalışmalarımıza ihtiyaç duyulan başka noktalarda devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi