CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun bu paylaşımına karşı kendisi ile telefon konuşması yapmasının üzerine böyle bir paylaşıma kızan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay sert açıklamalarda bulundu.

Bir toplantı için Adana’ya giden Belediye Başkanı Mustafa Çay, seyir halinde iken gördüğü halk ekmek satışının engellenmesi paylaşımına üzülerek görüntülü olarak cevap verdi.

İŞTE BAŞKAN ÇAY’IN AÇIKLAMASI
“CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun açıkta seyyar ekmek satışının mevzuat ve genelgelerle yasak olması ve hijyen olmaması, halk sağlığı sorumluluğumuzu yerine getiriyor olmamızı görmezden gelerek popülizm siyaseti yapmasını kınıyor, gerçeklerin bilinmesi için bu video konuşmamı yayınlıyorum.” Diyen Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Değerli Pozantılı hemşehrilerim, az önce çok üzülerek CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun Pozantı Belediyesi halk ekmek satışını engelliyor şeklinde ortalığı karıştırmak isteyen bir paylaşımını gördüm sosyal medyada. Gerçeğin ne olduğunu öğrenmenizi istiyorum.20 günlük kapanma ile ilgili İçişleri Bakanlığından gelen genelge ile seyyar ekmek satışlarının yasak olduğu çok net bir şekilde genelgede görülecektir. Kaldı ki Adana Büyükşehir Belediyesi İstiraklar Daire Başkanı Mansur Aladağ ile bizzat görüşerek Karaisalı ilçesinde de olduğu gibi Pozantı’ya da mutlaka ekmek büfesi koyularak satış yapılması gerektiğini söyledim. Ekmek satışı yapılmayacak cümlesi hiçbir zaman bizden çıkmadı.” Dedi.

İLÇE BAŞKANINA VE MECLİS ÜYESİNE BİLGİ VERDİM
Açıklamasına devam eden Başkan Çay, “Kamuoyunu yanıltmak adına bu şeklideki ifadeyi, Şenol Eroğlu beyi yaklaşık bir saat önce arayıp görüşerek, CHP Meclis Üyesi Ahmet Sarıaslan ile bizzat görüşerek bilgilendirdim ve Pazartesiden sonra Mansur Aladağ’ın Pozantı’ya da bir büfe göndereceğini kendilerine ifade ettim. Yani biz mevzuat neyse onu uyguluyoruz. Seyyar satış, açıkta naylonsuz ekmek, yani egzoz gazından çıkan karbonmonoksit gazlarının Pozantı’nın sokaklarından çıkan tozların ekmeğe yapışarak satışını yapmanın usule aykırı olduğunu, bakkal dükkânlarının önüne bile camekân yaptırılarak satış yapıldığını kendilerine ifade ettik. Biz halk sağlığıyla alakalı sorumluluğumuzu ve görevimizi yerine getirirken ekmek satışına karşıymış gibi bir anlayışın kamuoyunu yanıltmaktan başka bir yere gitmeyeceğini ve popülizm olduğunu ifade ederek kınıyorum. Ayrıca ekmek satışı başlamadan makam odamda yaptığım uyarıyı görmezden gelenler, ben bilirim zihniyetiyle kamu yönetilemeyeceğini öğrenecekler. Büfe koyarak sabit noktada Halk Ekmek Satışını kim engeller namerttir. Konuyu saptırmanın kimseye faydası olmayacağı hak ve adaletin herkese lazım olduğunu bir kez daha ifade ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi