Erzurum'un İspir Belediyesi yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında ilçede vatandaşların yoğunlukta olduğu on noktaya el dezenfektan üniteleri yerleştirdi.

 

Koronavirüsle bir aydır 7 gün 24 saat kesintisiz mücadele eden İspir Belediyesi tüm cadde ve sokakları sabunlu ve ilaçlı sularla yıkamakla kalmıyor, devlet dairelerini, iş yerlerini, apartman girişlerini, zor bir coğrafyada bulunan yüz mahalle ve yetmiş altı mezrayı dönüşümlü olarak dezenfekte ederek elden geçiriyor.

İlçenin her tarafında billboardlara asılan görsel ve yazılı afişler, halka dağıtılan boşür ve el kitapçıkları, merkezi ve mobil ses yayın cihazları ile yapılan duyurularla halkı bilgilendiren İspir Belediyesi, koronavirüse karşı olan algıyı ve farkındalığı daha da güçlendirmek için ilçenin farklı noktalarına el dezenfektan aparatları yerleştirdi.

Koronavirüse karşı ilçede gerçekleştirilen faaliyetler hakkında konuşan İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, belediyenin koronavirüse karşı bir aydır seferber olduğunu söyledi. Coşkun, şunları kaydetti:

“İlçemizin muhtelif, hareketli noktalarına dezenfektan üniteleri yerleştirdik. Bu konuda bir algı oluşturmak ve farkındalığı daha belirgin hale getirmek istedik. Bütün hemşehrilerimizin de takdir ettiği gibi yaklaşık bir aydır ilçemizde bu koronavirüs illetine karşı, vakasına karşı seferber olmuş durumdayız. Bu seferberlikte tabii ki öncelikle teşekkür edilmesi gereken İspir halkı. Benim canım hemşehrilerim meseleye duyarlılığını fevkalade ortaya koymuştur. Netice itibarıyla tedbir almak bize düşer. Belediyemiz bu konuda öncüdür. İnşallah şifa ve takdir de Cenab-ı Hakk’tan olacak.”

İlçe halkına virüse karşı güçlü olmaları noktasında tavsiyelerde bulunan Coşkun,

“Sokaktaki kardeşlerimiz mutlaka kendilerini dezenfekte etsinler. Biz hiçbir şeyi esirgemiyoruz, halkımız da bunları kullanmaktan imtina etmesinler. İspir’imize, ilçemize hayırlı olsun.” dedi

 

Editör: Haber Merkezi