Raporda,  2020 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi Belediye Meclisi onayı ile birbirine denk olmak üzere 388.000.000.00 TL olarak kabul edildiği hatırlatılarak, gelir-gider bütçeleriyle ilgili şu ifadelere yer verildi: "2020 yılında net tahsilat 397.876.034,69 TL olarak gerçekleşmiş, kalan 70.297.050,68 TL tahakkuk artığı tahsil edilmek üzere 2021 Mali Yılı Bütçesine devredilmiştir.

Belediyemiz gelir bütçesi yüzde 102,63 oranında gerçekleşmiştir. Yıl sonu itibariyle 295.318.377,09 TL bütçe gideri tahakkuk etmiş, kalan 102.681.622,91 TL ödenek Belediye Encümen Kararıyla yıl sonunda iptal edilmiştir. Belediyemiz Gider Bütçesi yüzde 76,11 oranında gerçekleşmiştir".

Başkan Demirel yaptığı değerlendirmede yaşanan pandemi sürecinin bütçede öngörülemeyen gelir giderlere neden olduğuna işaret ederek, "Tüm dünyayı derinden etkileyen COVİD-19 pandemisi nedeniyle bazı yatırımlarımızı ertelemek durumunda kaldık. bu nedenle gider bütçemizdeki gerçekleşme oranımız yüzde 76.11 olarak gerçekleşti.

Sonuç itibariyle ekonomik açıdan güçlü bir belediyeyiz. Yatırım yapıyoruz. Kasamızda paramız da var. Güçlü mali yapımızla hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artıran hizmet ve yatırımlara devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı adına AK Parti Meclis Üyesi Ebubekir Kipel, Millet İttifakı adına da CHP Meclis Üyesi Ali Barçın, raporla ilgili görüşlerini dile getirdi. Rapor oy birliğiyle kabul edildi.

TÜRK TARİH MÜZESİ'NDE 19 MAYIS KLİBİ

Öte yandan, Etimesgut Belediyesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için özel bir klip hazırladı.

Belediyenin Gelişim Spor Kulübü sporcularının yer aldığı 19 Mayıs Özel Klibi Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nın farklı noktalarında çekildi.

İşte izleyenler tarafından tam not alan o klip:

Müzenin girişinde atın üzerinde yer alan Bilge Kağan ve annesi İl Bilge Hatun Heykeli önünde başlıyor.Müzenin farklı noktalarında çekimleri yapılan klip, Yaşar Zeynalov'un Türk tarihindeki dönüm noktalarını anlatan panoramik resimleri önünde devam ediyor. Müzenin dışında yer alan Türk Otağı içerisinde seymen oyunuyla renklendirilen klip Etimesgutlu gençlerin verdiği 19 Mayıs Mesajıyla sone eriyor.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, klibi belediye meclis üyeleriyle birlikte izledi. Belediyenin sosyal medya hesaplarından da yayımlanan klip izleyenlerden tam not aldı.

Klibin çekildiği Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nın özellikleri:

Türk tarihindeki dönüm noktaları, şanlı Türk tarihine damga vurmuş devlet adamları, komutanlar, tarihçiler, edebiyatçılar heykel, rölyef, anıt, bilgi panoları ve vesikalarla bir platformda yer alıyor. Ergenekon'dan Cumhuriyet'e ve günümüze Türk tarihini bu müzemizde yaşatıyoruz. Toplam 60 bin metre karelik alanda kurulu bu dev alanda içerisinde 650 kişilik konferans salonu, 10 bin kişilik kütüphanenin de hizmet verdiği 7 bin metre karelik kapalı müzemiz de hizmet veriyor.

Editör: Haber Merkezi