Türkiye genelinde Korona virüs Covid- 19 salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenlerinin yapılmaması kararı alındı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yıl dönümü olması sebebiyle Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, Okulöncesi ve İlkokul öğrencilerine 23 Nisan hediyesi gönderdiklerini bildirdi.

Sorgun Belediyesi tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hediyesi, belediye görevlileri tarafından hazırlanan hediye kutularını adreslere teslim edildi.

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci yaptığı açıklamada “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece kendi çocuklarımıza değil tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılını kutluyoruz. Gönül isterdi ki sokaklarda bu coşkuyu yaşayalım ama içinde bulunduğumuz zor dönemde mümkün olmuyor bizlerde çocuklarımıza evlerinde aynı sevinci yaşatmak istedik. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, yarınlara olan umutlarımız, biraz olsun yüzlerini güldürebilirsek ne mutlu bize. Çocuklarımıza içinde benim kendilerine yazdığım bir mektup ve hediyelerinin olduğu paketler yolladık ve paketten çıkan süsler, balonlar ve bayraklarla evlerini süslemelerini istedik. Elbet bu salgın geçecek ve biz coşkuyla daha çok bayram kutlayacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi