Göreve başladığı günden itibaren tasarruf tedbirleri uyguladıklarını belirten Başkan Esen, Çankırı Belediyesi’nin öz kaynaklarını etkin ve verimli bir şekilde kullandıklarının altını çizdi. Esen, belediye tarafından gerçekleştirilen altyapı, üst yapı, kent estetiği ve sosyal belediyecilik alanındaki çalışmaların devam ettiğini ve görev süresi boyunca Çankırı adına hedefledikleri çalışmaları sonuca erdireceklerini ifade etti.

Çalışmalarından kısaca bahseden Esen, “Görevi geldiğimiz günden itibaren uyguladığımız tasarruf tedbirleri sayesinde; borçla devraldığımız ve mali tablosu çok da iç açıcı olmayan bir Belediyeyi ilk dört ayda kâra geçirerek memleketimiz adına gurur duyulacak bir işe imza attık. Geçmiş dönemden protokolü imzalanan TCDD Parkı ve Açık Hava Müzesi çalışmalarımızda sona yaklaştık. Kira bedelleri ve zayıf kontrol mekanizmaları ile Belediyeye yük olan birimleri kapattık. Personelimizi daha verimli ve üretken olabilecekleri alanlarda değerlendirme yönüne gittik. Şehrimizin ve halkımızın öncelikli ihtiyaçlarını belirleyerek kaynak incelememizi gerçekleştirdik. Yıllardır çözülememiş ve ertelenmiş problemlerin çözümüne ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Çankırı’nın öncelikli sorunlarını tespit ettiklerini belirten Esen, “İçme suyunda yüzde 57’lere ulaşan kayıp kaçaklar için de çeşitli önlemler aldık. Bu anlamda içme suyundaki kayıpların ve tüketim miktarlarının belirlenebilmesi için öncelikle belediye tesisleri, park ve bahçeler ile ilimizdeki ibadethanelere su sayaçları taktık. Sorunlarımızın çözümünde İlk lokomotifimiz Tuz Mağaramız olacak. Bir an evvel aktif hale getirmek istiyoruz. Giriş kısmı için proje gerçekleştirdik. Şimdi Yer Altı Tuz Şehrine dönüştürmek için iç kısmında çalışmalarımız devam ediyor. Bu projemiz ile Çankırı’nın turizmine büyük bir güç ve ivme kazandıracağız. TOKİ 2. Etap konutlarının anahtar teslimini gerçekleştirdik.

AB destekli IPA Çevre Operasyonel Planı Entegre Su Projeleri kapsamında yapılacak altyapı çalışmalarında süreç devam ediyor. Eski Orduevi binasını nezih bir sosyal tesise çevirme çalışmalarımız devam ediyor. Buğday Pazarı Mahallesi Şehit Uzman Çavuş Yavuz Bayram Caddesi ile Abdülhalik Renda Mahallesi Mehmetçik Caddesi’ni birbirine bağlayan yeni araç köprümüzü halkımızın hizmetine açtık. Araç sürücülerine ve yayalara daha da güvenli geçiş sağlıyoruz. Pazar yerlerimizi ve şehir içindeki otoparklarımızı yeniden düzenledik. İsrafa karşıyız, fakat hizmetten kısmak olmaz. Park Bahçeler, Su İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğümüz çalışma kapasitelerini yaklaşık % 20 oranında arttırdık. Özellikle yeni yerleşim alanlarımızda altyapı, hat döşeme çalışmaları ile bağlantı yolları, kaldırım ve asfalt çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

KUZKA ile imzaladığımız “Çankırı Tarihi Kent Merkezinin Korunması ve Turizme Kazandırılması” ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün “Çankırı Kent Merkezinin Turizm Cazibe Merkezi Haline Getirilmesi” projeleri ile şehrimize yaklaşık 6 milyon TL hibe desteği sağladık. Ayrıca, şehrimizin Çankırı’nın yemek ve sofra kültüründe önemli bir yeri olan Çankırı Yumurta Tatlısı’nın ardından “Çankırı Sarımsaklı Et” yemeğimiz ve “Çankırı Yoka İnce Ekmek Muskası” da Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret ile tescillendi. Bazı yöresel ürünlerimizin başvuru ve inceleme süresi ise devam etmektedir.” dedi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Esen, görev süresi boyunca hesap veremeyecekleri hiçbir işin altına imza atmayacaklarını belirterek halkın güvenine layık olmaya devam edeceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi