15 Temmuz Perşembe günü sabah saatlerinde Mersin’in Aydıncık ilçesi Pembecik Mahallesinde başlayan ve bugün kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor.

3 gün boyunca havadan 3 uçak ile 21 helikopter ve karadan 164 arazöz ile 850 personel yangına müdahale ederken, sabah saatlerinde yangın tamamen kontrol altına alınabildi.

Yangında bin 500 dekar alan zarar görürken, olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve yangınla mücadele eden ekiplere kumanya dağıtarak yanlarında olan MHP il başkanı Gölgeli " Yangın bölgesinde cansiperane mücadele eden kahramanlarımıza destek olmak, moral vermek amaçlı teşkilatımız ile bölgeye geldik.

Gerçekten üzücü bu durum karşısında kayıtsız kalamazdık, ilçe başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz ile bölgeye gelerek gece gündüz yangın ile mücadele eden fedakar kahramanlarımıza kumanya dağıtarak yanlarında olduk ve elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık, Allah hepsinden razı olsun. 

Bin 500 dekarlık alan zarar gördü ve yangın bugün kontrol altına alındı, MHP il teşkilatı olarak zarar gören bölgede geleceğimize nefes olmak adına fidan dikimi gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi