Zafer Havalimanında, Zafer Bölgesi iş dünyasını bir araya getiren; Komşu ile Sinerji ve Ticaret Vakti İş Geliştirme Fuarı açıldı. Kütahya Belediyesi ile birlikte Etüd Proje Müdürlüğüne bağlı Kütahya Belediyesi İş Geliştirme Merkezi girişimcilerinin de stant açarak yer aldığı fuarda, açılış konuşmasını Kütahya Valisi Ali Çelik ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık gerçekleştirdi.

Başkan Işık konuşmasına: Zafer Havalimanında böyle bir bölgesel etkinlikte bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek başladı. Frig Fuarcılık ve emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Işık, “Bölgemizin önemli merkezlerinden birisi üzerindeyiz. Her şeyden önce 137 bin şehidimizin yattığı ve kurtuluş mücadelesinin verildiği toprakların üzerindeyiz. Bu anlamda bölgeyi kalkındıracak, ekonomik gücü bir araya getirecek, bölgenin potansiyelini; önce bölgemize, ülkemize ve dünyaya açacak bir buluşmanın olduğunu düşünüyorum. Bölgedeki dört ilimizin, Zafer Kalkınma Ajansının paydaşları olarak bir araya gelip, iş dünyasının siz değerli temsilcilerinin ekonomik, sosyal, siyasi ve fiziksel potansiyelini birleştirerek daha da büyümesi arzu ettiğimiz önemli konulardan birisi” dedi.

Başkan Işık; düzenlenen bu etkinliklerin ve fuarların, havalimanın daha etkin kullanılmasını sağlayacağını ve Zafer OSB’nin de daha kısa sürede faaliyete geçmesine katkı sağlayacağını ifade ederek, katılımcılara teşekkür etti ve sözlerine son verdi.

Vali Ali Çelik ise, “Bu fuardaki amaç TR33 bölgesinde yer alan Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve Kütahya’nın iş hacmi ve ortak iş yapabilme alanlarını bir araya getirme ve birlikte hareket etme sinerjisini büyütmek olarak ifade edilebilir.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, kesilen kurdele ile fuarın açılışı yapıldı ve fuarda yer alan stantlar gezildi.

Fuarda, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, ‘Yatırımcı Dostu Belediye’ başlıklı Kütahya Belediyesi’nin projelerini ve iş dünyasına yönelik yaptığı çalışmaları anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Işık, sunumda bu bölgede yapılacak her faaliyetin bir anlamı olduğunu ifade ederek, 2019 mahalli idareler seçimi öncesinde belli hedeflerle yola çıktığını söyledi. Başkan Işık, “Hedeflerimiz arasında Kütahya’yı yatırımcılar ve yaşayanlar açısından, tercih edilen iller arasına sokmak ve Türkiye’nin ilk beş ili arasında Kütahya’yı konumlandırma hedefiyle yola çıktık. Bunun için hem şehrimizde yaşayanlar hem de dışarıdan gelecek yatırımcılar ve bunların getireceği misafirlerimiz açısından, Kütahya’yı yaşanabilir kent yapma ülküsü yolunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

İş dünyasına ve katılımcılara yönelik yaptığı sunumda, tamamlanan ve yapımına kısa sürede başlanacak olan projeler hakkında bilgiler veren Başkan Işık, Kütahya’da alt yapı sorununu büyük ölçüde çözüme kavuşturduklarını ifade ettiği konuşmasında, “Kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hattı çalışmalarımızın büyük bir bölümünü tamamladık. 1. OSB’de faaliyet gösteren yatırımcılarımız için önem arz eden 2. İtfaiye İstasyonumuzu, Zafertepe Mahallesinde tamamlayarak hizmete açtık. Kamyon Garajı Projemizin imalatı %30 seviyesine ulaştı. Çevreyolu Ticari Alanlar Projemiz kapsamında otogar önüne, ilimizin yöresel ürünlerinin satışının yapılacağı Yöresel Ürün Satış Merkezimizi tamamladık. Ilıca Sefakent Projesi kapsamında Belediyemize tahsis edilen 34.000 metrekare alana; spor alanları, çocuk parkı, konaklama amaçlı 9 adet taş evin yapımını tamamladık. Hasulhas ve Aqua Park’ın bakım onarımlarına devam ediyoruz. Şehir merkezimizde bulunan Yaşam Park’ın ve Maltepe Mahallemizde bulunan Ahmet Yakupoğlu Parkımızın bakım onarımlarını başlattık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un ilimizi ziyaretinde son haliyle proje alanı belirlenen, TOKİ tarafından yapımına devam edilen ve özellikle şehrimizin batı bölgesindeki mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın her türlü; sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri çok değerli bir yatırım olan Millet Bahçesi’nin yapımına devam ediliyor. Şehrimizin her bölgesinde, nitelikli sosyal alanları oluşturmak için çalışıyoruz. Zafer Meydanı, Kanal Kütahya, Ulucami Çevre Düzenlemesi Projesi kapsamında; Zanaat Çarşısının yapımına bu yıl içerisinde başlayacağız. Sizlerin de projelerimize ilginizi bekliyoruz. Projelerimizin tamamını zamanında finanse edebileceğimiz kaynak tahsisimizi yaptık ve uygulamaya yönelik hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Fuar açılışına Vali Ali Çelik, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, çevre ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, ZAFER Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, MÜSİAD Kütahya Şube Başkanı İsmail Tosun, iş dünyasının temsilcileri, Etüd Proje Müdürlüğüne bağlı Kütahya Belediyesi İş Geliştirme Merkezi girişimcileri, Kehribar Gıda ve Kimya, Cerart 3D Modelleme ve Real Tekno, Kütahya ve çevre illerin firmaları ile birlikte davetliler yer aldı.

Editör: Haber Merkezi