13. yüzyılda yaşayan Ahi Evran'ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen 32. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KÜTESOB) Başkanı İbrahim YİĞİT ile beraberindeki heyeti makamında kabul eden Başkan IŞIK; Geleneklerini göreneklerini yaşatan, özellikle ahlaklı esnafın yetişmesinde çok önemli bir yeri olan bu ahilik kültürünün Kütahya’mızda fazlasıyla yaşanıyor. Bu vesileyle Ahilik Haftasının tüm ahilik teşkilatına hayırlar getirmesini temenni ediyorum, dedi.

KÜTESOB Başkanı İbrahim YİĞİT, kabullerinden dolayı Başkan IŞIK’a teşekkür edip, Ahilik Haftası ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Ayrıca ziyarette Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK ile Vali Yardımcısı Halil İbrahim ERTEKİN, 2020 yılı Ahilik Haftası kapsamında “İlin Kalfası” ve “İlin Çırağı” seçilmeleri münasebetiyle İsmail TETİK ile Enes EREZ’e plaket takdim etti.

Ziyarette; Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Salih ÖZDEN, İlyas BAHAR, Vali Yardımcısı Halil İbrahim ERTEKİN, İl Ticaret Müdürü İsmail Hakkı UYGUN, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı İsmet ÖZOTRAÇ, Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Yönetim Kurulu Başkanı Necati GÜLTEKİN, KÜTESOB Başkanı İbrahim YİĞİT, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Enver ERDOĞAN ile Oda Başkanları da yer aldı.

Editör: Haber Merkezi