MEHMET ARKAN / TÜRKGÜN

Kütahya Belediyesinde ücretsiz Cenaze Hizmetleri dönemi başlatan Işık, seçim sürecinde hemşerilerine vermiş olduğu sözleri yerine getirmeye başladı. Belediye Başkan adaylığı sürecinde seçim çalışmalarında açık kapı belediyeciliği, katılımcı yönetim, şeffaf ve sosyal belediyecilik, mahallinde hizmet ve buluşmayı sağlayacaklarını vurgulayan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, cenaze hizmetlerini ücretsiz yaparak halkın takdirini toplamayı başardı.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

02 Mayıs 2019'da Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık'ın başkanlığında gerçekleşen Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında alınan karar kapsamında 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacağını söyleyen Işık'' Cenaze defin ve ilimiz sınırları içerisinde yapılacak cenaze nakil hizmetlerinin Kütahya Belediyesi tarafından ücretsiz olarak yerine getirilmesi tüm meclis üyelerinin oy birliği ile karara bağlanmıştır. Halkımıza hayırlı olsun.'' dedi.

İSTEĞE BAĞLI YARDIM YAPILACAK

Bu çerçevede cenazesi olan vatandaşların telefonla ulaşması halinde ya da şahsen başvurularda tüm hizmetler Kütahya Belediyesi tarafından ücretsiz olarak karşılanacak. Defin günü cenaze sahibinin isteğine bağlı olarak cenaze evine yemek veya gıda yardımı da yapılacak.

Cenazesini köyüne, beldesine veya ilçesine götürmek isteyenlerin bu isteği karşılanarak Kütahya ilçe, belde ve köylerine yapılan cenaze nakillerinde ücret alınmayacağı, Kütahya dışına yapılacak cenaze nakillerinde de ücret artışı yapılmayacağı da belirtildi.

Editör: Haber Merkezi