Tarihin her döneminde Türk adının yaşatılması için çok çetin mücadeleler verildiğini vurgulayan Başkan Kayda, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“3 Mayıs; milletimizin yücelmesi, lider ülke olması, bölgemizde ve dünyada söz sahibi olması ve vefalı Türk’ün diğer mazlum milletlere ulaşması için bir vesiledir. Türk Milleti’nin maddi ve manevi varlığına kast edenlere karşı gösterdiği anlamlı duruşun başlangıcı olan bu kutlu tarihin, 76. yıl dönümü kutlu olsun.

Türk milliyetçiliği; yükselmemiz ve daima yüksekte kalmamız için yegâne kuvvet kaynağıdır. Türkiye Cumhuriyeti; imanlı, ahlaklı Türk milliyetçileriyle varlığını korumuş ve koruyacaktır. Söz konusu vatan olduğunda önce ülkem ve milletim diyen milliyetçi anlayış, sorumluluğunun bilincinde, daima görevinin başındadır.

Türk Milliyetçileri her zaman Türk Milleti’nin birliğinin, beraberliğinin ve bölünmez bütünlüğünün savunucusu olmuş ve daima olmaya da devam edecektir.

Biliyoruz ki, Türk milliyetçiliği Türkiye Cumhuriyetini kuran yüksek fikrin ve geleceğimize olan bağlanışın adıdır.

Türk adı yaşasın diye, Türk sancağı yere düşmesin diye dünya kurulduğundan beri mücadele eden bütün kahramanları saygıyla anıyor, özellikle en büyük Türkçü Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Başbuğ Alparslan Türkeş, Hüseyin Nihal Atsız ile 3 Mayısların kahraman Türkçülerini rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi