Ülke genelinde ve Salihli’de başlayan kontrollü normalleşme süreci kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla yüz yüze eğitime başlayan okulları ziyaret eden Belediye Başkanı Zeki Kayda, ders başı yapan öğrencilere maske ve dezenfektan dağıttı.

Toplum sağlığını korumak ve korona virüsün yayılmasına engel olmak amacıyla ilçe genelinde çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirten Başkan Kayda, “Salihli Belediyesi olarak farkındalık oluşturmak amacıyla sembolik anlamda Türk Birliği Anadolu Lisesi ile Taytan Şehit Özgür Yatakdere İlk ve Ortaokulunda öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi ziyaret ettik. Milli Eğitim Bakanlığımızın aldığı yüz yüze eğitim kararı ile okula yeniden başlayan öğrencilerimizin yeniden ders başı yapmalarının heyecanına ortak olarak geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrencilerimize maske ve dezenfektan dağıttık. Salgın nedeniyle çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Ailelerinize, siz dikkat ederseniz biz yüz yüze eğitime devam edebiliriz mesajını vermenizi istiyorum” diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüsamettin Çelik ile okulları ziyaret eden Başkan Kayda, Türk Birliği Anadolu Lisesi Müdürü Yıldırım Özkan, Taytan Şehit Özgür Yatakdere Ortaokulu Müdürü Sedat Günay ile öğretmenler tarafından karşılandı. Uzun bir aradan sonra yeniden ders başı yapan öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Başkan Kayda, salgına karşı uyarılarda bulunduğu öğrencilere maske ve dezenfektan dağıttı.

Başkan Kayda, “Ülkemizde salgından dolayı gecikmeli de olsa eğitim ve öğretim yeniden başladı. Uzun yıllar okul müdürlüğü ve öğretmenlik yaptım. Belediye Başkanı olarak okullarımızı ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek istedim. Psikolojik olarak öğrencilerimiz ister istemez bu süreçten etkilendiler. Bizlerde onlara moral vermek amacıyla, farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenledik. İlçe genelinde eğitim gören 27 bin öğrencimize ekiplerimiz tarafından maske ve dezenfektan ulaştırılacak. Maske, mesafe ve temizliğe lütfen çok dikkat edelim. Tüm öğrencilerimize başarılar, öğretmenlerimize de kolaylıklar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi