Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmacı olarak katıldığı oturuma Belediye Başkanı Mehmet Sarı ekibi ile birlikte katıldı. Kongrenin ana amaçları arasında, Akıllı şehir teknolojisinin desteği ile; vatandaşlara sunulan hizmetlerde etkinliğin arttırılması, kaynakların etkin yönetildiği, sürdürülebilir kalkınma hedefi, yaşam alanlarında hava ve gürültü kirliliğinin azaltılması, karar alma mekanizmalarına vatandaş katılımcılığının artırılması hedefleniyor.

Belediye Başkan Mehmet Sarı, Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi programı kapsamında açtıkları stantta ilçe belediye başkanlarını misafir etti.

Yeşilkent Amasya Projesini seçerken, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, tarihi dokuyu ortaya çıkaracak, bunu sağlarken de çevresel sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratacak bir proje olmasına özen gösterdi.

Amasya Belediyesinin projesinde;  Çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması, Kentsel ve mimari dokunun korunması, Geri kazanım sağlanması, Yenilenebilir enerji kullanımı, Kadın, yaşlı ve engelli dostu olması gibi unsurlar yer alıyor.

Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi programı kapsamında, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Ziyaret Belediye Başkanı Mehmet Uyanık ve Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk Amasya Belediyesi standını ziyaret ettiler.

Editör: Haber Merkezi