Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Türkiye Belediyeler Birliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Uygulama Yarışması’nda; ‘Sosyal Gençlik Hareketi Projesi’ ile ‘Genç Dostu Şehir Ödülü’nü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

‘GENÇLER HER PLATFORMDA DESTEKLENMELİ’

Gençlerin desteklenmesi ve gelişimlerini ilerletmeleri için her türlü çabayı gösterdiklerini belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı açıklamasında şunları söyledi;

“Gençliğin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyici politikaların uygulamaya geçirilmesi ile gençlerin kendi potansiyelleri daha fazla ortaya çıkarıyor. Gençlerin karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımı ve yerel kurum ve kuruluşların gençlik hizmetlerinde koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi, genç girişimcilerin ve yenilikçi fikirlerin desteklenmesi ve benzeri konularda projelerin teşvik edilmesine de vesile oluyor.

Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Uygulama Yarışması’nda, gönderdiğimiz projeyi değerlendirmeye alıp ödül almamıza vesile olan başta Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan bey ile birlikte Türkiye Belediyeler Birliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ediyorum. Ayrıca, projemizi hazırlayıp, aşamaya getiren ekibimizi de canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Projeyle imkanları kısıtlı, sosyal katılımları düşük genç bireylerin sosyal hayata katılımlarının sağlanması amaçlanıyor. Bu kapsamda kültür evlerinde de bir dönüşüm sürecinin başlaması planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi