Amasya Belediyesi ile OKA arasında Tarihi Kent Merkezi Sokak Sağlıklaştırması Projesinin fizibilite için protokol sözleşmesi imzalandı. Başkan Sarı ile OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin arasında imzalanan projenin hayata geçirilebilmesi için yapılacak fizibilite çalışmalarının finansmanının % 75’i OKA tarafından karşılanacak.

‘BUGÜN HEDEFLERİMİZDEN BİR TANESİNE DAHA YÜRÜYORUZ’

Bugün hedeflerinden bir tanesinin daha başlangıcını yapmanın gururunu yaşadığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Sarı, konuşmasında şunları kaydetti;

“Amasya Tarihi Kent Merkezi Sokak Sağlıklaştırma Projemizin imza töreni için bir araya geldik. Bu çalışma ile her zaman dediğimiz gibi şehrimize bir güzellik ve düzen getireceğimizi düşünüyorum. Bu projemiz ile kocacık çarşımızın düzenlenmesi için fizibilite çalışmasına hazırlanan programın başlangıcına şahit oluyorsunuz. Projemizin % 75’lik kısmını OKA, %25’lik bölümünü ise belediyemiz olarak biz karşılayacağız. Bu anlamda önümüzdeki süreçte hayata geçireceğimiz bir çalışmamız bitmeden diğerine geçmek suretiyle yorulmadan, yılmadan, uykuya dalmadan, fitne ve fesata fırsat vermeden verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye devam edeceğiz. Bugünde bu vesile ile bir araya geldiğimizi belirtmek isterim. Devletimize, milletimize Allah zeval vermesin. Bu anlamda elimizden gelen gayreti, gücümüz yettiğince göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘TARİHİ KENT MERKEZİ SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASI FİZİBİLİTE SÖZLEŞMESİNİ İMZALADIK’

OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ise, “Geçtiğimiz ay burada nostaljik tramvayın fizibilite sözleşmesini imzalamıştık. Bugünde Kocacık çarşımızın ve çevresinde bulunan bölgelerin sokak sağlıklaştırması için hangi aşamalarda ve nasıl yapım aşamasına geçirilebilmesi için yapılacak fizibilite sözleşmesi imza töreni için bir araya geldik. İnşallah sokak sağlıklaştırma projesinin beraber yapılması temennisi ile başta Belediye Başkanımız Mehmet Sarı olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tarihi kent merkezine tanıklık eden kocacık çarşısı ve bölgesi için hayata geçirilmek istenen sokak sağlıklaştırma projesinin fizibilite çalışmaları için imzalar atıldı.

Editör: Haber Merkezi