BAŞKAN ŞEVİK'TEN 4 EYLÜL MESAJI: “MİLLİ KAHRAMANLARIMIZ NESİLLER BOYU YAŞAYACAK"

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında Buldan halkının kurtuluş gününü kutladı. Şevik mesajında, “Dört Eylül günü Yunan işgal güçlerini Buldan topraklarından çıkaran milli kahramanlarımızın isimlerini nesiller boyu yaşatmak en önemli vazifemizdir” dedi.

Buldanlıların, tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında bulunmayacağını kanıtlamış bir millete mensup olmanın haklı gururunu yaşadığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik, yayınladığı mesajında 4 Eylül Günü Yunan işgal güçlerini Buldan topraklarından çıkaran adsız kahramanlarımızı bir kere daha saygıyla, minnetle andığımızı dile getirdi.

Belediye Başkanı Şevik mesajında Doğu Akdeniz ve Ege’de yaşanan gerileme işaret ederek,”Nasıl 98 yıl önce  7 düvele karşı savaşıp, düşmanı nasıl  Ege’nin sularına gömdük ise bugünde iyi bilinmelidir ki,  düşmanı batıracağımız yer gene Ege’dir. Şartlar ne olursa olsun Türkiye, her türlü tehdidi bertaraf edecek güce sahiptir” dedi.

Başkan Şevik, “Milletlerin hayat özlerini, milli kültürlerini koruması, yaşaması, öğrenmesi ve gelecek nesillere aktarması işi inanıyorum ki gençlerin olacaktır. Osman Gazi’nin mintanını, Yıldırım Beyazıt Han’ın kızının gelinliğini, Barbaros’un şalını dokuyan, sanatıyla adını dünyaya duyuran atalarımızın torunları olarak, milli değerlerimiz ile İstiklal Savaşımızın ve kurtuluşumuzun sembolleri haline gelen Kara Ali, Ahmet Ağa, Necip Ağa, Çopur Süleyman Efe, Müftüzade Salih Efendi, Hacı Ağa Osman, Kolağası Mehmet Efendi gibi milli kahramanlarımızın isimlerini nesiller boyu yaşatmamızın en önemli vazifemizin başında gelmektedir. Milletlerin hayat özlerini, milli kültürlerini koruması, yaşatması, öğrenmesi ve gelecek nesillere aktarması işi inanıyorum ki gençlerin olacaktır. Buldanlıların 4 Eylül Kurtuluş gününü kutlu olsun" dedi.

Editör: Haber Merkezi