Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’ndan üreticiye açık çek:

“Her üreticiye katkı sunmaya hazırız”

Kastamonu Belediyesi’ne ait tarihi Atabeygazi Konağı’nda gerçekleştirilen tanıtım törenine Vali Avni Çakır, eşi Bahar Çakır, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, İGM Başkanı Güray Parçal ile kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu burada yaptığı konuşmada Kastamonu Belediyesi olarak her üreticiye destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Özellikle ekonomiye katkı sunacak çalışmalarda rol alacaklarını hep söylediklerini dile getiren Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Görüyorum ki bu çalışmalarımızın meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başladık. İlk etapta belediyenin ortak olduğu sadece Sarı Konak Kooperatifi vardı. Başka da çok fazla bir şeyimiz yoktu. Akabinde tarihi Atabey Konağımızı hanımlara tahsis ettik. Bizden talepleri noktasında her türlü sıkıntılarında yanlarında olmaya gayret gösterdik. Bir diğeri de Hüma Hatun Konağı, orada da dokuma tezgahlarımız devreye girdi.

Belediye olarak her üreticiye katkı sunmaya da hazırız. Bu konuda yerel basında da yer alan, kendirden ürettiklerini çeşitli ülkelere satan Hanönü’nde bir girişimcimiz vardı. Belediyemizin uygun bir yeri olmadığı için ona başka bir yer kiralaması için destek olacağımızı söyledik ve görüyorum ki orada da murat hasıl oldu. Bizde bu arada yöresel ürünlerimizin internet portalı üzerinde satışını yapma noktasından epeyi yol kat ettik. Bir işletme kurduk, burada hem yöresel ürünlerimiz, hem hanımların ürettikleri el işi, tırnak bağı ve ahşap ürünleri satılacak. Ahşap alanında el ele vereceğiz ve daha büyük işler yapacağız.

YAPEX Fuarı’nda taş baskıya o kadar rağbet vardı ki, kelimelerle anlatılmaz. Hem hanımların ocağın tütmesi noktasında bütçeye katkı vermeliler ve ürettikleri ürünleri mutlaka pazarlayabilmeliler. Bu noktada bizde devreye yavaş yavaş giriyoruz. İnşallah bunlar da hallolacak. Birde yapacağız en önemli işlerden bir tanesi, ürettiğimiz her şeye Kastamonu mührünü vurabilmek. Yoksa her şey her yerde üretilebiliyor. Bizimde ürünümüzü aldıklarında bu Kastamonu’nun ürünü diyebilmeliler.

Bu yönde de tasarım ekibiyle çalışmalarımızı yürüteceğiz. Taş baskıda da gördüm. Motiflerin çoğunu müzeden temin ettik. Onlarında bir an evvel tescillerini yapmalıyız ki, bunlar Kastamonu’ya ait figürler diyebilelim. İnşallah bunları da tamamlıyoruz. Fikirlerden mutlaka yararlanmak lazım. Onun için birbirimize destek olmak lazım. Yeni yeni fikirler ortaya çıkarmak lazım ki, yol alabilelim. Biz belediye olarak her zaman yanınızdayız” dedi.

Editör: Haber Merkezi