Merkezdeki çalışmaları inceleyen Başkan Yılmaz: "Çevik Belediyecilik anlayışını uygulayan Türkiye'de ilk, dünyada üçüncü Belediyeyiz" dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi'ni ziyaret ederek Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTSOB) Başkanı Sabri Tekli'den merkezin işleyişi ile ilgili bilgiler aldı.

İstihdam yaratan ve kentin geleceği için bir arada olan her yapıyı önemsediklerini ve imkanları ölçüsünde desteklemeye devam edeceklerini belirten Başkan Yılmaz; "Türkiye'de aynı yapıda hizmete açılan tek yer olma özelliğini taşıyan ve işletmelerin yalın dönüşümle dijitalleşmesini sağlayarak, verimliliklerini artırmayı hedefleyen Model Fabrika, kentimiz için son derece önemli. Değerli ilgilerinden ve ev sahipliklerinden dolayı Mersin Tarsus OSB Başkanı Sabri Tekli'ye, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol'a, TÜİOSB Başkanı Gül Akyürek'e,  Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Özcan Demir'e ve kıymetli yönetim kurulu üyeleri ile  sanayici ve iş insanlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

"Çevik Belediyecilikte Türkiye'de İlkiz"

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, yeniliklere açık ve hızla uygulamaya koyan bir belediye olduklarını bu anlamda Çevik Belediyecilik anlayışını benimsediklerini kaydeden Başkan Yılmaz; "Türkiye'de Çevik Belediyecilik yaklaşımını ortaya koyan ilk, dünyada üçüncü belediyeyiz" ifadelerini kullandı.

"Gurur Duyuyoruz"

Başkan Yılmaz, merkezi ziyareti sırasında Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde eğitim veren Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi R3D3 Robot takımı öğrencilerinin hazırladığı çalışmalarla ilgili de bilgiler aldı.

Gençlere her zaman inandıklarını ve güvendiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz; "JR Robotics organizatörlüğünde kentimizde gerçekleştirilen Liseler Arası Robotik Turnuvası'na destek vermekten dolayı son derece mutlu olmuştuk. Yarışmayı da heyecanla izledik. Gençlerimizin böyle güzel ve başarılı faaliyetlerde bulunmasından dolayı gurur duyuyoruz. Eminim ki her biriniz bu yolda güzel yerlere geleceksiniz. Toplumun ortalamasını yükselten nitelikli insanlarsınız.

Ayrıca sizlere emek veren Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTSOB) Başkanı Sayın Sabri Tekli'ye, okul müdürümüze, öğretmenlerimize, iş insanlarımıza teşekkür ederiz. Toroslar Belediyesi olarak gençlerimizin her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, daha sonra Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Editör: Haber Merkezi