Yaklaşık 10 bin kişiyi ağırlayan festivalde, 7'den 70'e herkes dolu dolu bir hafta sonu geçirdi. Ünlü rap sanatçısı EYPİO'nun konseriyle taçlanan festivale; Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası, Kızaklı Kayak, Kar Heykel Sergisi, Kayaklı Koşu, Kardan Adam Yarışması, Snowboard, Yamaç Paraşütü ve animasyon gösterileri ise ayrı bir renk kattı.

"Toroslarda Kış da Güzel” sloganıyla gerçekleştirilen festivalde, ilk kez karla tanışanların mutluluğu da görülmeye değerdi. Vatandaşlar aileleriyle birlikte gün boyunca kızakla kaymanın ve müziğin keyfini de yaşadı.

MERSİN ARTIK SADECE PLAJ VOLEYBOLUYLA DEĞİL KAR VOLEYBOLUYLA DA ANILACAK

Toroslar Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) işbirliğiyle gerçekleştirilen Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası da grup eleme maçlarının ardından final müsabakası ile sona erdi. 6 erkek ve 6 bayan takımı olmak üzere toplam 48 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği şampiyonada dereceye girenlere ödülleri Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından verildi. Şampiyonada birinciliği göğüsleyen Simge Yalçın, Bahanur Gökalp, Merve Çelebi, Yasin Baysal, Ali Cebeci, Mehmet Çıvgın ve  İbrahim Çandır ise Türkiye'yi Avrupa Şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı.

BAŞKAN YILMAZ, KENT PROTOKOLÜYLE KAR VOLEYBOLU OYNADI

Başkan Yılmaz, daha sonra kent protokolü ile birlikte voleybol sahasına geçerek kar voleybolu oynadı. Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Yılmaz, organizasyonda emeği geçen Türkiye Voleybol Federasyonu'na ve hakemlere teşekkür etti.

BAŞKAN YILMAZ: "BÖLGEMİZE KAYAK TESİSİ KAZANDIRACAĞIZ"

Başkan Yılmaz, festivale katılan tüm hemşehrilerine teşekkür ederek; "Katılım ve  coşku çok yüksekti. Bu da bizi çok mutlu etti" dedi.

Bölgeye bir kayak tesisi kazandırmak istediklerini söyleyen Başkan Yılmaz; "Kar Festivali kapsamında iki gün boyunca çok farklı etkinlikler düzenledik. Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası, Kızaklı Kayak, Kar Heykel Sergisi, Kayaklı Koşu, Kardan Adam Yarışması, Snowboard ve Yamaç Paraşütü etkinliklerimizle renkli bir festival yaşadık. EYPİO konserimiz coşkuyla geçti. Belediyemizin ev sahipliğinde düzenlenen Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası'nın birincileri de belli oldu.

Tüm etkinliklerimiz yoğun ilgi gördü. İnşallah önümüzdeki yıl daha  kapsamlı bir etkinlik düzenleyeceğiz. Çığır açmak diye bir deyim var. Aslında bu karla ilgili bir deyimdir. Genel olarak da kullanılır. Biz hem mecazi hem de gerçek anlamda Mersin ve hatta Çukurova'da bir çığır açmış olduk. Kar turizminin ilk adımını atmış olduk. Kayak Federasyonu Başkanımızla yaptığımız incelemelerde bu bölgenin kar ve kayak turizmi için uygun olduğunu tespit ettik.

Önümüzdeki süreçte bununla ilgili çalışmalar yapacağız ve inşallah bölgemize bir kayak tesisi kazandıracağız. Festivalimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi