Süper Lig'in 32.haftasında Ankargücü ile Galatasaray karşı karşıya geldi.  Eryaman Stadı’nda oynanan müsabakayı Ankaragücü 1-0 kazandı

Ankaragücü'nün golünü 62. dakikada penaltıdan Scarione attı.

Galatasaray bu sonuçla 52 puanla 5. sırada kaldı. Ankaragücü ise 29 puanla son sırada yer aldı.

İLK 11'LER:

MKE Ankaragücü: Friedrich, Kitsiou, Kulusic, Pazdan, Pinto, Faty, Lukasik, Lobzhanidze, Scarione, Michalak, Orgill

Galatasaray: Okan, Linnes, Emin, Marcao, Saracchi, Seri, Belhanda, Taylan, Emre, Ömer, Adem

MAÇTAN DAKİKALAR

19 .dakikada Scarione'nin sağ kanatta ceza sahasına yaptığı ortada topla kaleyi sol çaprazdan gören noktada buluşan Lobjanidze'nin gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak auta gitti. 

20. dakikada Saracchi'nin sol taraftan ceza sahasına gönderdiği topla Adem büyük, kale sahasının önünde buluştu. Adem'in şutunda kaleye giden topu savunma oyuncusu Pazdan yatarak ayağıyla önledi. Pazdan'dan dönen topu savunma uzaklaştırdı. 

37. dakikada ani gelişen MKE Ankaragücü atağında Lobjanidze, Orgille'e ara pası attı. Savunmanın araya girerek uzaklaştırmak istediği top ceza sahasındaki Lobjanidze'nin önünde kaldı ve bu oyuncu meşin yuvarlağı sağındaki Michalak'a bıraktı. Uygun durumdaki Michalak'ın şutunda kaleci Okan Kocuk sağına uzanarak topu tokatladı ve mutlak bir golü engelledi. 

45. dakika; İlk yarı golsüz sona erdi.

47' Marcao'yu geçip sağ çaprazdan ceza alanına giren Orgill'in vuruşunda top yandan dışarı gitti.

54' Galatasaray tehlikeli geldi! Soldan sıfıra inen Ömer'in ortasında Belhanda arka durumda topu kaleye gönderemedi. Pozisyon öncesinde yaptığı faulk avantaja bırakılan Kitsiou sarı kart gördü.

58' Ömer Bayram kullandığı frikikte top direkten döndü! Devamında Taylan'ın vuruşunu savunma kesti.

61' Galatasaray savunmasında çıkarken yapılan top kaybının ardından Michalak, Emin Bayram'ın müdahalesiyle ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve hakem beyaz noktayı işaret etti.

62' Penaltıda topun başına geçen Oscar Scarione sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve ev sahibi ekibi 1-0 öne geçirdi.

67' Savunma arkasına sarkan Orgill, Okan'ın eline ayağıyla vurdu ve sarı kart görerek cezalı duruma düştü.

74' Faty ceza yayının biraz gerisinden sağ ayağıyla şutunu attı ama top kaleci Okan'da kaldı.

76' Ankaragücü sağ kanattan etkili geldi. Arka direğe yapılan ortada Emin Bayram son derece kritik bir müdahale yaptı ve Orgill'den önce topu kornere attı.

77' Galatasaray'da Taylan, Belhandfa ve Ömer kenara geldi, Mariano, Selçuk ve Sekidika oyunda

89' Ankaragücü ceza sahasında büyük bir karambol yaşandı ancak Galatasaraylı futbolcular gol vuruşu yapma şansı bulamadı.

90+4' Selçuk İnan'ın rakip yarı alanın ilk metrelerinden kullandığı serbest vuruşta kafayı Ahmet Çalık vurdu ancak top dışarı gitti.

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'in 32. haftasında MKE Ankaragücü karşısında, takımını bir önceki lig maçına göre iki değişiklik yaparak sahaya sürdü. 

Eryaman Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fatih Terim, hafta içi Aytemiz Alanyaspor'a 4-1 kaybettikleri maçın ilk 11'inde iki değişikliğe gitti. 

Sarı-kırmızılılarda Ryan Donk ve Mariano Filho'nun yerine, genç oyuncu Emin Bayram ile sarı kart cezası sona eren Marcelo Saracchi ilk 11'de sahaya çıktı. 

Galatasaray'ın MKE Ankaragücü karşısındaki 11'i, Okan Kocuk, Linnes, Emin Bayram, Marcao, Saracchi, Seri, Taylan Antalyalı, Belhanda, Emre Akbaba, Ömer Bayram ve Adem Büyük'ten oluştu.

Galatasaray, 6 Türk futbolcuyla sahada

Fatih Terim, MKE Ankaragücü karşısında ilk 11'de 6 Türk futbolcuya şans verdi. 

Sarı-kırmızılı takımda, birçok yabancı futbolcu sakatlık veya cezası nedeniyle başkentte forma giyemedi. Sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Fernando Muslera ve Florin Andone, sakatlığı bulunan Radamel Falcao, Mario Lemina, Ryan Donk ve cezalı olan Sofiane Feghouli'nin yokluğunda ilk 11'de altyapıdan Emin Bayram'ın yanı sıra Okan Kocuk, Taylan Antalyalı, Emre Akbaba, Ömer Bayram ve Adem Büyük mücadele etti.

17 yaşındaki Emin Bayram sahaya kaptan çıktı 

Teknik direktör Fatih Terim, 17 yaşındaki stoper Emin Bayram'ı sahaya kaptan olarak çıkardı.Profesyonel kariyerinde ilk kez bir Süper Lig maçında ilk 11'de oynayan Emin Bayram'a kaptanlık pazubendi verildi. 

Emin, bu sezon daha önce 3 lig maçında sonradan oyuna dahil olmuştu. 

Galatasaray Teknik Direktörü Terim, maçtan önce yayıncı kuruluşa Emin Bayram'la ilgili yaptığı açıklamada, "Donk, dün bileğinden sakatlık yaşadı. Oynayamayacağını ifade edince Emin'e şans verdik. İnşallah iyi de oynayacak. Onun için iyi bir fırsat. Aynı zamanda takım kaptanımız. 9 senedir Galatasaray'da. En eski o. Ona kaptanlığı verdik. Kendisine de söyledim. Her hatasında onu affedecek bir hocası ve camiası, her hatasını hoş görecek taraftarı var. Ona, çıkıp oynamak kalıyor." ifadelerini kullandı. 

Galatasaray'da Ryan Donk, sakatlığı nedeniyle maç kadrosuna alınmadı.

Falcao 19. maçını kaçırdı 

Galatasaray'ın büyük umutlarla kadrosuna dahil ettiği Kolombiyalı yıldız futbolcu Radamel Falcao, sakatlığı nedeniyle yine takımdaki yerini alamadı. 

Sezonda aşil tendonu, baldır ve adale sakatlıkları yaşayan Radamel Falcao, transferinden sonra Galatasaray'ın oynadığı 41. resmi maçın 19'unu kaçırdı.

Yıldız futbolcu, görev aldığı 22 resmi müsabakada ise 11 kez ağları havalandırdı.

Emin Bayram kaptan

Sarı-kırmızılı takımda genç oyuncu Emin Bayram'a kaptanlık pazubandı verildi. Öte yandan Galatasaray'da Ryan Donk, sakatlığı nedeniyle MKE Ankaragücü maçının kadrosunda yer almadı.

Editör: Haber Merkezi