2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda (EuroBasket 2025) finalde Almanya’ya 88-83 mağlup olan A Milli Basketbol Takımı, organizasyonu ikinci sırada tamamladı. Karşılaşma sonrası başantrenör Ergin Ataman, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
“Kontrolümüzdeki maçı kaybettik”
Ataman, karşılaşma sonrası duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Avrupa Şampiyonası boyunca basın toplantılarında hep konuştum. Şu an söyleyeceğim bir şey yok çünkü elimizde olan ve kontrol ettiğimiz maçı kaybettiğimiz için çok üzgünüm. Yenildiğimde pozitif düşünemem. Belki yarından sonra turnuvayla ilgili analiz yapabilirim. Elimizdeki maçı kaybettiğimiz için çok üzgünüm.”
“Son 2 dakikada önde olduğumuz maçı kaybettik”
Finalin son anlarına kadar önde olduklarını hatırlatan tecrübeli başantrenör, “Çok üzgünüm çünkü böylesine önemli bir finali son 2 dakikaya kadar önde götürüp son saniyelerde kaybetmek ilerisi için herhangi bir yorum yapmamı engelliyor. Önümüzdeki günlerde yetkililerle değerlendirmeyi yaparız.” ifadelerini kullandı.