Türkgün | Basketbol | A Milli Basketbol Takımı, Litvanya karşısında

A Milli Basketbol Takımı, Litvanya karşısında

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu'ndaki ilk maçında yarın Litvanya'yı ağırlayacak. Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi'nde oynanacak karşılaşma saat 21.00'de başlayacak ve TRT 1 ile S Sport'tan canlı yayımlanacak.

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu'ndaki ilk maçında yarın Litvanya'yı ağırlayacak. Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi'nde oynanacak karşılaşma saat 21.00'de başlayacak ve TRT 1 ile S Sport'tan canlı yayımlanacak.

KAYNAK: AA

Milliler, elemelerin ilk turunda C Grubu'nu 6'da 6 yaparak lider tamamladı. Litvanya ise üç galibiyet ve üç mağlubiyetle D Grubu'nu ikinci sırada bitirdi. Takımların ilk turdaki galibiyet ve mağlubiyetlerini ikinci tura taşıdığı J Grubu'nda Türkiye, avantajlı konumda bulunuyor. Ay-yıldızlı ekip, sahasında Litvanya'yı mağlup ederek ikinci tura galibiyetle başlamayı hedefliyor.

Litvanya ile 13. resmi maç

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Litvanya ile tarihindeki 13. resmi karşılaşmasına çıkacak. İki ekip arasında 1997 yılından bu yana oynanan 12 maçın 3'ünü Türkiye kazanırken, 9 mücadeleden Litvanya galip ayrıldı.

Millilerin Litvanya ile son resmi karşılaşması ise 2014 Dünya Kupası çeyrek finalinde oynandı. İspanya'nın Barselona kentindeki mücadelede Türkiye, rakibine 73-61 mağlup oldu.

Millilerin hazırlık süreci

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Dünya Kupası Elemeleri 2. Tur J Grubu'nun ilk penceresinde oynayacağı maçlar için hazırlıklarına 16 Ağustos'ta başladı.

18 Ağustos'ta Almanya'ya geçen ay-yıldızlılar, 21 ve 22 Ağustos tarihlerinde Hamburg'da düzenlenen Türk Hava Yolları DBB Süper Kupa'da mücadele etti. İlk maçında Hırvatistan'a 95-94 kaybeden Türkiye, ikinci karşılaşmada Çekya'yı 99-84 mağlup ederek turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

A Milli Takım'ın 12 kişilik kadrosu

Litvanya karşılaşması öncesinde A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın 12 kişilik kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Şehmus Hazer, Yiğitcan Saybir, Sertaç Şanlı, Cedi Osman, Onuralp Bitim, Malachi Flynn, Furkan Korkmaz, Ercan Osmani, Adem Bona, Erkan Yılmaz, Kenan Sipahi ve Ömer Faruk Yurtseven.

Ergin Ataman ile 103. maç

A Milli Erkek Basketbol Takımı, başantrenör Ergin Ataman yönetimindeki 103. maçına Litvanya karşısında çıkacak.

Milliler, Ataman'ın başantrenörlüğünde oynadığı 102 karşılaşmada 57 galibiyet ve 45 mağlubiyet aldı.

Tarihteki 1066. karşılaşma

Litvanya maçı, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın tarihindeki 1066. karşılaşma olacak.

İlk maçını 24 Haziran 1936'da Yunanistan ile oynayan Türkiye, 90 yılı aşkın sürede 1065 müsabakaya çıktı. Bu karşılaşmaların 554'ünü kazanan milliler, 510 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı.

A Milli Takım'ın tarihinde bir de beraberlik bulunuyor. Ay-yıldızlı ekip, 13 Haziran 1995'te İstanbul'da Makedonya ile oynadığı özel maçtan 78-78'lik beraberlikle ayrılmıştı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...