Türkgün | Basketbol | A Milli Basketbol Takımı’ndan tatsız prova

A Milli Basketbol Takımı’ndan tatsız prova

FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Litvanya ile hazırlık maçında karşılaşan A Milli Erkek Basketbol Takımı, mücadeleden 91-70 mağlup ayrıldı.

FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Litvanya ile hazırlık maçında karşılaşan A Milli Erkek Basketbol Takımı, mücadeleden 91-70 mağlup ayrıldı.

MUHABİR: Ali Öncü

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası öncesi oynadığı hazırlık maçında Litvanya’ya 91-70 mağlup oldu. İstanbul’daki Basketbol Gelişim Merkezi’nde oynanan mücadelede ay-yıldızlılar ilk çeyrekten itibaren geri düştü ve farkı kapatamadı.

Maçın Özeti

Karşılaşmaya etkili başlayan konuk ekip, ilk periyodu 21-12 önde kapattı. Milliler, ikinci çeyrekte Furkan Korkmaz ve Cedi Osman ile sayı üretmeye çalışsa da devre arasına 52-31 geride girdi.

Üçüncü periyotta farkı azaltmaya çalışan A Milli Takım, final periyoduna 73-52 geride girdi. Litvanya son çeyrekte de üstünlüğünü koruyarak sahadan 91-70 galip ayrıldı.

Öne Çıkan İsimler

Millilerde Cedi Osman 17 sayı ile en skorer isim olurken, Furkan Korkmaz 15 sayı, Kenan Sipahi 9, Adem Bona ise A Milli formayla çıktığı ilk maçta 7 sayı, 5 ribaunt ile oynadı.

Litvanya cephesinde ise Normantas (15), Jokubaitis (13) ve Sedekerskis (10) öne çıkan oyuncular oldu.

Tribünde Destek

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu tribünden takip etti. Ayrıca AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank da mücadeleyi saha kenarından izledi.

Milli Takımın Takvimi

Turnuva öncesi hazırlıklarını sürdüren milliler;

  • 15 Ağustos’ta Almanya ile Münih’te,
  • 20 Ağustos’ta Litvanya ile Vilnius’ta,
  • 23 Ağustos’ta Karadağ ile İstanbul’da karşılaşacak.
Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...