Milli Erkek Basketbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası A Grubu’ndaki ikinci karşılaşmasında yarın Çekya ile karşılaşacak.
Letonya’nın başkenti Riga’daki Arena Riga salonunda oynanacak mücadele, 29 Ağustos Cuma günü saat 14.45’te başlayacak. Karşılaşma, TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayımlanacak.
Türkiye turnuvaya galibiyetle başladı
A Milliler, grubun ilk mücadelesinde ev sahibi Letonya’yı 93-73 mağlup ederek turnuvaya moralli başladı. Bu sonuçla Türkiye, A Grubu’na güçlü bir giriş yapmış oldu.
Çekya ilk maçını kaybetti
Türkiye’nin rakibi Çekya ise ilk maçında istediğini bulamadı. Çekya, Portekiz karşısında 62-50 mağlup olarak gruptaki ikinci maçına çıkacak.
A Grubu’nda yarın oynanacak diğer müsabakalarda ise Estonya ile Letonya saat 18.00’de karşı karşıya gelecek. Günün son maçında ise Sırbistan ile Portekiz saat 21.15’te sahaya çıkacak.
A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın kadrosu
Ergin Ataman başantrenörlüğündeki ay-yıldızlı ekipte şu basketbolcular yer aldı:
Adem Bona, Alperen Şengün, Cedi Osman, Ercan Osmani, Erkan Yılmaz, Furkan Korkmaz, Kenan Sipahi, Onuralp Bitim, Ömer Faruk Yurtseven, Sertaç Şanlı, Shane Larkin, Şehmus Hazer.
En farklı galibiyetler
Türkiye, 25 kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda en farklı galibiyetini Danimarka karşısında elde etti. Milliler, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapılan 9. Avrupa Şampiyonası'nda 13 Haziran 1955'te Danimarka'yı 49 sayı farkla (82-33) yendi. Türkiye, Danimarka'yı 1951'de Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 7. Avrupa Şampiyonası'nda da 47 sayı farkla (83-36) mağlup etmeyi başardı.
En farklı yenilgiler
A Milli Takım, EuroBasket'te en farklı yenilgisini Hırvatistan karşısında yaşadı. Türkiye, 1993 yılında Almanya'da organize edilen 28. Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan'a 50 sayı farkla (113-63) mağlup oldu. Bu yenilgi ayrıca, milli takımın tarihindeki en farklı yenilgisi olarak kayıtlara geçti. Milliler, 1981'de Çekoslovakya'da düzenlenen 22. Avrupa Şampiyonası'nda da Yugoslavya'ya 44 sayı farkla (112-68) mağlup oldu.