Basketbol dünyasında Marmara temsilcisinin büyük zaferi kutlanıyor. Gaziantep Basketbol'u deplasmanda 79-65 mağlup ederek Basketbol Süper Ligi'ne yükselmeyi başaran Parmos Bordo Basketbol takımının taraftarları, play-off şampiyonluğunu Bandırma'da sokaklara dökülerek kutladı.
taraftarlardan yoğun ilgi
Gaziantep Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda oynanan serinin kritik üçüncü müsabakasını yerinde izleyemeyen binlerce bordo-beyazlı taraftar, kulüplerine destek olmak amacıyla Bandırma Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Meydanda kurulan dev ekranların karşısında yerini alan Bandırmalılar, nefes kesen karşılaşmayı büyük bir heyecan ve taraftar coşkusuyla anbean takip etti.
Seriyi 3-0 Yaptılar ve Devler Ligine Çıktılar
Müsabaka boyunca tezahüratlarla takımlarına uzaktan da olsa büyük bir enerji gönderen taraftarlar, gelen galibiyetle birlikte adeta çılgına döndü. Parmos Bordo'nun parkeden 79-65 galip ayrılarak seride durumu net bir skorla 3-0'a getirmesi ve doğrudan Süper Lig vizesi alması, kentte tarihi anların yaşanmasına neden oldu.
Bitiş düdüğünün ardından şampiyonluk şarkıları ve meşalelerle meydanı karnaval alanına çeviren Bandırma halkının bu mutluluğu, basketbol haberleri ve yeni sezonun lig yapılanması gündeminde en çok konuşulan yerel spor olaylarından biri oldu. Gözler şimdiden takımın Süper Lig'de kuracağı bütçeli kadro yapılanmasına çevrildi.