Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Süper Ligi’nin 20. haftasında Ankara deplasmanında Türk Telekom’u 88-76 yenerek zirvedeki yerini korudu. Başkent ekibi ise sezonun 8. mağlubiyetini yaşadı.
Maçın Özeti
Karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe, ilk bölümlerde farkı açsa da Türk Telekom’un toparlanmasıyla ilk periyot 20-20 eşitlikle tamamlandı.
İkinci çeyrekte üstünlüğü yeniden eline alan sarı-lacivertliler, pota altındaki etkinliği ve Melih Mahmutoğlu’nun sayılarıyla farkı çift hanelere çıkardı ve soyunma odasına 48-36 önde gitti.
Üçüncü periyotta da kontrolü bırakmayan konuk ekip, farkı 16 sayıya kadar yükseltti. Ev sahibi ekip farkı tek haneye indirse de Fenerbahçe Beko son çeyreğe 70-58 üstün girdi.
Son periyotta da oyunun temposunu kontrol eden sarı-lacivertliler, mücadeleyi 88-76 kazanarak haftayı galibiyetle kapattı.
Öne Çıkan İsimler
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nda Boston 19, Melih Mahmutoğlu 14 ve Wilbekin 12 sayıyla galibiyette öne çıktı. Türk Telekom’da ise Allman 20 ve Smith 14 sayıyla mücadele etti.