NBA tarihinin en önemli oyuncularından LeBron James'in yeni takımı belli oldu.
ESPN'in haberine göre 41 yaşındaki yıldız basketbolcu, Philadelphia 76ers ile 2 yıllık ve toplam 8 milyon dolar değerinde sözleşme imzalayacak. Anlaşmada ikinci yıl için oyuncu opsiyonu da bulunuyor.
LeBron James'in menajeri ve Klutch Sports CEO'su Rich Paul da transferi doğruladı.
Philadelphia'da yıldızlar buluşuyor
Los Angeles Lakers'tan ayrıldıktan sonra serbest oyuncu statüsüne geçen LeBron James'in adı Miami Heat, Cleveland Cavaliers ve Golden State Warriors ile de anılıyordu.
Tecrübeli yıldız tercihini ise şampiyonluk hedefi bulunan Philadelphia 76ers'tan yana kullandı.
LeBron, yeni takımında Joel Embiid, Tyrese Maxey ve Jaylen Brown ile aynı kadroda mücadele edecek.
24. NBA sezonuna çıkacak
Philadelphia 76ers forması giymeye hazırlanan LeBron James, NBA kariyerinin 24. sezonuna çıkacak.
Yıldız basketbolcu, geride kalan sezonda Los Angeles Lakers formasıyla 20,9 sayı, 7,2 asist ve 6,1 ribaund ortalamaları yakalayarak yaşına rağmen üst düzey performansını sürdürdü.
Hedef beşinci şampiyonluk
Kariyerinde 4 NBA şampiyonluğu ve 4 normal sezon MVP ödülü bulunan LeBron James, Philadelphia 76ers formasıyla beşinci şampiyonluğunu kazanmayı hedefleyecek. Yeni sezonda yıldızlarla dolu kadrosuyla dikkat çeken Philadelphia, şampiyonluğun en güçlü adayları arasında gösteriliyor.