Türkgün | Basketbol | Mark Tatum: "NBA’in yeni Avrupa ligi projesinde Türkiye’den takımlar yer almalı"

Mark Tatum: "NBA’in yeni Avrupa ligi projesinde Türkiye’den takımlar yer almalı"

NBA Başkan Yardımcısı Mark Tatum, kurulması planlanan yeni Avrupa ligi için Türkiye, Sırbistan, Yunanistan ve İsrail'den takımların dahil edilmesini istediklerini açıkladı. Tatum, yeni projenin gelecekte NBA Kupası ve potansiyel bir Avrupa konferansı ile bağlantılı olabileceğini belirtti.

NBA Başkan Yardımcısı Mark Tatum, kurulması planlanan yeni Avrupa ligi için Türkiye, Sırbistan, Yunanistan ve İsrail'den takımların dahil edilmesini istediklerini açıkladı. Tatum, yeni projenin gelecekte NBA Kupası ve potansiyel bir Avrupa konferansı ile bağlantılı olabileceğini belirtti.

KAYNAK: AA

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) Başkan Yardımcısı Mark Tatum, Avrupa'da kurulması planlanan yeni basketbol ligi projesine dair açıklamalarda bulundu. İstanbul’da basın mensuplarına konuşan Tatum, Türkiye’nin bu oluşumda yer almasını istediklerini belirtti.

“Kuracağımız yeni ligde Türkiye’den takımların yer almasını istiyoruz”

Mark Tatum, Avrupa'da FIBA, EuroLeague ve kulüp temsilcileriyle yapılan toplantının ardından proje hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Kuracağımız yeni ligde Doğu Avrupa'dan takımların rolü olacak. Türkiye, Sırbistan, Yunanistan ve İsrail'den takımların yer almasını istiyoruz.”

Yeni sistem nasıl işleyecek?

Yeni ligde hangi takımların yer alacağına dair bir yapı öneren Tatum, şu ifadeleri kullandı:

“Söz konusu yeni en üst düzey ligde, Basketbol Şampiyonlar Ligi'ndeki en iyi iki takım yer alabilir ve kalan kontenjanlar için bir turnuva düzenleyebiliriz. Yeni ligin en iyi iki takımı ise gelecekte NBA Kupası'nda oynayabilir. Belki de ileride bir Avrupa konferansı oluşturabiliriz. Bu yüzden tüm bunlar çok heyecan verici.”

“Cenevre toplantısı harika bir adım oldu”

NBA’in Avrupa’daki basketbol organizasyonlarıyla ilişkilerinin geliştiğini vurgulayan Tatum, süreci şu sözlerle değerlendirdi:

“Cenevre'deki toplantı harika bir adım oldu. Umarım daha fazla ilerleme kaydedebiliriz. Avrupa Ligi'nin kalıcı lisansa sahip tüm kulüpleri, ilk kez bu toplantıda temsil edildi. FIBA ve Avrupa Ligi ile yapılan toplantılar çok verimliydi ve konuşmaya devam edeceğiz.”

NBA–Avrupa karşılaşmaları yeniden gündemde

Tatum, geçmişte düzenlenen NBA ve Avrupa takımları arasındaki hazırlık maçlarının yeniden oynanabileceğini belirterek, kıtalar arası rekabetin artması için çalışmaların süreceğini sözlerine ekledi.

 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...