Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde ilk sezonunu geçiren Mersin Spor Kulübü (MSK), elde ettiği başarılarla dikkat çekmeye devam ediyor. Süper Lig’e yükseldiği ilk yılda hem play-off’a kalmayı hem de Avrupa Kupaları’na doğrudan katılım hakkı kazanmayı başaran Mersin ekibi, şimdi ise play-off çeyrek finalinde Anadolu Efes karşısında yeni bir başarıya imza atmak istiyor.
Üstündağ: “Çok güzel bir sezon geçirdik”
MSK Başkanı Berkay Üstündağ, takımın Servet Tazegül Spor Salonu’ndaki antrenmanını ziyaret ederek teknik ekip ve oyuncuları tebrik etti.
“Yönetimim ve kendi adıma ama aynı zamanda tüm Mersin halkı adına hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Elinize, emeklerinize sağlık. Gerçekten çok güzel bir sezon geçirdik.”
ifadelerini kullanan Üstündağ, oyunculara duyduğu gururu dile getirdi.
Uyan: “Mücadelemiz bitmedi, sonuna kadar gideceğiz”
MSK Asbaşkanı Doğukan Uyan ise takımın Avrupa kupalarına doğrudan katılım hakkı elde etmesini, sezon boyunca gösterilen özverili çalışmaya bağladı. “Bu büyük bir başarıydı. Burada müthiş bir ortam oluşturdunuz.” diyen Uyan, mücadeleye devam edeceklerini vurguladı:
“Biz ‘Avrupa biletini aldık, ilk turda eleniriz’ demiyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. ‘Yapamazlar’ dediklerini yaptık, yapmaya devam edeceğiz.”
MSK’nın Efes sınavı başlıyor
Play-off çeyrek final serisinde 2 galibiyete ulaşan takım yarı finale yükselecek.
MSK, Anadolu Efes ile:
- İlk maçı 30 Mayıs Cuma günü saat 18.00’de deplasmanda,
- İkinci maçı ise 1 Haziran Pazar günü saat 18.00’de Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynayacak.
Carettalar, seride rakibini geçerek tarihi sezonunu bir üst seviyeye taşımak istiyor.