Sinop, hüznün ve sporun bir araya geldiği anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. 10 Aralık 2016’da Beşiktaş’taki terör saldırısında yaşamını yitiren tıp fakültesi öğrencisi Mustafa Berkay Akbaş’ın anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen Geleneksel Mustafa Berkay Akbaş Sokak Basketbolu Turnuvası, bu yıl 9. kez sporseverlerle buluştu.

76 Takım, 304 Sporcu Kıyasıya Mücadele Etti
Yeni Mahalle Barış Manço Parkı’nda gerçekleştirilen ve üç gün süren turnuvaya ilgi yoğun oldu. 42 kadın ve 34 erkek olmak üzere toplam 76 takım ve 304 sporcunun yer aldığı organizasyonda, parkede centilmenlik ve rekabet dolu anlar yaşandı.
Farklı yaş gruplarında şampiyonluğa ulaşan takımlar ise şu şekilde gerçekleşti:
Küçük Erkekler: Karasu Spor
Küçük Kızlar: Final Duruşehir
Yıldız Erkekler: Sinop Bizim
Yıldız Kızlar: Sivas Yıldızları
Genç Erkekler: Maarif
Genç Kızlar: Ordu GSB
Büyük Erkekler: Doğa Koleji
Büyük Kadınlar: Bahçeşehir Üniversitesi

Kupalar Akbaş Ailesi ve Protokolden
Karşılaşmaların ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını; Mustafa Berkay Akbaş’ın annesi Zeynep Akbaş, babası Salim Akbaş ve il protokolü takdim etti.
Gelenekselleşen turnuva, Berkay'ın adını sporun birleştirici gücüyle yaşatmaya devam ediyor.
