A Milli Kadın Basketbol Takımı, 18-29 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek FIBA 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlıklarını tamamlarken, Basketbol Gelişim Merkezi’nde medya günü etkinliği düzenlendi. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, organizasyon öncesi değerlendirmelerde bulundu.
“Ülkemizi gururlandıracaklar”
Eleme grubunu lider tamamlayarak şampiyonaya katılan A Milli Kadın Basketbol Takımı’na övgüyle yaklaşan Türkoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Kadın Milli Takımımız yıl boyunca öncelikle gruptaki maçlarında gösterdikleri basketbolla birinci bitirerek, Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazandı. Bu süreçteki gösterdikleri başarılarından dolayı bütün takımı, hocamızı ve ekibi kutluyorum. İnanıyorum, bu Avrupa Şampiyonası’nda Kadın Milli Takımımız aynı özveriyle, aynı istekle ve aynı heyecanla milli formayı en iyi şekilde, ülkemizi gururlandıracak şekilde mücadele edecekler.”
“Kadın basketbolu yükselecek”
Hazırlık kampının genel anlamda iyi geçtiğini ifade eden Başkan Türkoğlu, beklentilerini şu sözlerle paylaştı:
“Son dakika arkadaşımızın sakatlığı bizi biraz üzdü ama diğer arkadaşlarımız için de bu fırsatı değerlendirmek için önemli bir süreç. İnşallah çarşamba günü başlayacak ilk maçla birlikte ülkemizi en iyi şekilde gururlandıracak başarıyı elde ederler. İnşallah ülkemizin kadın basketbolunun yükseleceği bir yaz süreci olur.”
“Benim için her maçın aynı değeri vardır”
Turnuvada grubun güçlü takımlarından biri olan Fransa’ya dikkat çeken Türkoğlu, tüm maçlara eşit önem verdiklerini belirtti:
“Fransa, grubumuzda en güçlü rakip gözükebilir ama sonuçta istediğiniz hedefe ulaşmak için her maçın ayrı bir değeri vardır. Fransa maçıyla başlayıp, daha sonra İsviçre ve ev sahibi Yunanistan maçına da aynı konsantreyle oynamamız gerekiyor. Benim için her maç aynı değeri vardır.”