Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile Türkiye Sigorta iş birliğinde düzenlenen 3x3 basketbol organizasyonunun 5. etap müsabakaları Trabzon’da başladı.
Ortahisar ilçesinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen organizasyona Trabzon’un yanı sıra İstanbul, Rize, Erzincan, Erzurum ve Giresun’dan takımlar katıldı.
Türkiye Sigorta 3x3 Trabzon etabında büyük erkekler kategorisinde toplam 24 takım ve 96 sporcu mücadele ediyor.
Şampiyon olan takım, İstanbul’da gerçekleştirilecek final etabına katılma hakkı elde edecek.

“Trabzon’da İlk Kez Düzenleniyor”
Zeliha Bayraktar, organizasyonun Trabzon’da ilk kez düzenlenmesinden dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.
Bayraktar, farklı illerden gelen 24 takımın iki gün boyunca mücadele edeceğini belirterek, “Şampiyon olan takım ay sonunda İstanbul'da düzenlenecek müsabakaya katılacak. Bizim için profesyonel bir organizasyon oldu, güzel bir tecrübe edindik. İnşallah bundan sonra da Trabzon'da her yıl gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz.” dedi.
Vatandaşlara Yönelik Etkinlikler Düzenlendi
Etkinlik kapsamında vatandaşların basketbola ilgisini artırmak amacıyla çeşitli organizasyonlar da gerçekleştirildi.
Bayraktar, organizasyona katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.