Türkgün | Basketbol | Valencia Basket'te Xavi Albert dönemi resmen başladı

Valencia Basket'te Xavi Albert dönemi resmen başladı

EuroLeague ekiplerinden Valencia Basket, son üç sezondur yardımcı antrenörlük yapan Xavi Albert'i başantrenörlüğe getirdi. İspanyol çalıştırıcıyla 2027-2028 sezonunun sonuna kadar sözleşme imzalandı.

EuroLeague ekiplerinden Valencia Basket, son üç sezondur yardımcı antrenörlük yapan Xavi Albert'i başantrenörlüğe getirdi. İspanyol çalıştırıcıyla 2027-2028 sezonunun sonuna kadar sözleşme imzalandı.

MUHABİR: Ali Öncü

Basketbol EuroLeague ekiplerinden Valencia Basket, başantrenörlük görevine Xavi Albert'in getirildiğini açıkladı.

Kulüpten yapılan duyuruda, son üç sezondur takımda yardımcı antrenör olarak görev yapan 38 yaşındaki İspanyol çalıştırıcıyla 2027-2028 sezonunun sonuna kadar sözleşme imzalandığı belirtildi.

Yardımcı antrenörlükten başantrenörlüğe yükseldi

Valencia Basket'te uzun süredir teknik ekibin önemli isimlerinden biri olan Xavi Albert, kulüpteki başarılı çalışmalarının ardından başantrenörlük görevine yükseldi.

İspanyol çalıştırıcı, yeni sezonda hem EuroLeague hem de İspanya Basketbol Ligi'nde takımı yönetecek.

Pedro Martinez'in yerine geldi

Valencia Basket'te teknik direktörlük koltuğu, Pedro Martinez'in Real Madrid ile anlaşmasının ardından boşalmıştı.

Martinez yönetiminde geçen sezon İspanya Basketbol Ligi'nde 9 yıllık şampiyonluk özlemini sona erdiren Valencia, EuroLeague'de ise Dörtlü Final başarısı elde etmişti.

Yeni dönemde Xavi Albert, bu başarıların üzerine çıkmayı hedefleyecek.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...