Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde yoğun bir hafta başladı. Ertelenen 19. Hafta maçlarının bu hafta içinde oynanacak olması nedeniyle takımlar kısa sürede üçer müsabakaya çıkacak. Bu süreçte play-off’a kalacak takımların bir nebze olsa şekillenmesi muhtemel. Sezon başında Trabzonspor’un çekilmesinin ardından Ada Tıp Sakarya BŞB’nin içine düştüğü durum ligdeki mücadeleyi olumsuz etkiliyor. Küme düşme hattında oluşan rahatlama nedeniyle buradaki takımların motivasyonu ister istemez farklılaştı. Bu durum özellikle play-off savaşı veren takımlar için önemli. Söz konusu takımlara karşı nispeten kolay galibiyetler alacaklar. Play-off adaylarının birbirleriyle oynayacakları maçlar önem kazanacak. Yani herkes kendi göbeğini kendi kesecek.

Haftanın bu anlamda en önemli maçı Darüşşafaka ile Beşiktaş arasında ve sezonun en ilginç mücadelesiydi. Daha ilk çeyrekte Beşiktaş 18-2 öne fırladı. Siyah beyazlılar Gibson ve Alexander ile üç sayı çizgisinden müthiş bir yüzde yakaladı. Daçka tam tersi 1/9 da kalarak karavana attı. İlerleyen bölümlerde roller değişti. Bu kez Daçka attı. Evans, Kartal, Doğuş ile farkı eritti öne de geçti. Beşiktaş’ın sıkıştığı anlarda yine genç Enes sahneye çıktı. Maç sonunda Alexsander ve Gibson yeniden çemberi hatırladı. İki tarafın da kaçırdığı fauller de sonucu etkilerken, Beşiktaş son anda da olsa kazanarak play-off için büyük adım attı. Darüşşafaka’ya ise kaybettiklerini telafi edip ilk sekize girebilmek için hesap dönemi başladı.

Türk Telekom, müthiş savunmayla Karşıyaka’yı 56 sayıda tutarak çok önemli bir galibiyet elde etti. Başkent ekibi, tekrar gözünü yukarılara çevirirken rakibinin umutları da epey azaldı. Galatasaray da Banvit deplasmanından çok kıymetli bir galibiyet çıkardı. Tolga’nın müthiş oyunu ile kazanmaya çok yaklaşan Banvit, maçın sonunu getiremedi. Küme düşme potasından çıkarak yaptığı play-off hesaplarını da bir anlamda bitirdi. Galatasaray dokuzuncu ile puan farkını üçe çıkardı.

Fenerbahçe İBBSK’yı, Anadolu Efes Bahçeşehir Koleji’ni, Tofaşda Arel Üniversitesi Büyükçekmece’yi rahat geçerken, Afyon Belediye de deplasmanda Ada Tıp Sakarya BŞB’yi zorlanmadan yenerek kümede kalmayı nerdeyse garantiledi. Sakarya ekibi için artık mucize dışında bir seçenek kalmadı.

Hakemler basketbolun da ayrılmaz ve en çok eleştirilen unsurlarından. İçerde beğenilmeseler de Avrupa’da iyiler. Tecrübeli hakemlerimizden Emin Moğulkoç’un Valencia ile Alba Berlin arasında oynanan Eurocup final serisi ilk maçında görev yapması bunun göstergesi.