Basketbol, voleybol, hentbol gibi salon sporlarının sezonu kapattığını ilan etmesinden sonra, futboldan böyle bir karar bekleme yanlışlığına düşmemek lazım. Futbol bir salon sporu değil, üstelik ekonomik büyüklük bakımından da çok farklı. Nihat Özdemir’in basın toplantısında ve sonradan yapılan yazılı basın açıklamasında belirtilen “şimdilik” sözü çok önemli. Federasyonun alternatif planları arasında Ligi Ağustosta başlatmak bile var. Ülkemizde virüsün etkisini kaybetmesine bağlı olarak, tarihlerde değişiklik yapılacağı kesin.

Ancak takımların hazırlıklı olması için tahmini tarihlerin erken açıklanması da gerekli bir durum. Basın toplantısında şimdilik sözünün önemini atlayıp ahkam kesmeye başlayanlar çoğalınca TFF kendi sitesinden ikinci bir duyuru yapma gereğini hissetti. Hakemlerimiz de şimdilik kaydıyla 12 Haziran’a hazır olmak için açık havada bireysel çalışmalar yapmaya başladılar. MHK kondisyon ekibi 10’ar günlük dönemler halinde gönderdiği programlarla hakemleri lige hazırlıyor.

Bu sezon Türk hakemliğine üst düzey hizmet veren büyüklerimizin aramızdan ayrılmalarından sonra özel bir yazı ile hepsini rahmetle anmıştım. Her kurumda olduğu gibi hakem camiasında da, isimsiz kahramanlar vardır. Anadolu’nun çeşitli illerinde uzun yıllar hakemlik yapan, daha sonra İstanbul’da, gerek dernek, gerekse de İl Hakem Kurulu’nda başkanlık görevlerinde bulunan Oğuz Uğurlu da, isimsiz kahramanlardan biri. Görevde bulunduğu sürece birçok hakem yetiştiren Uğurlu’yu ölümünün 4. yılında rahmetle anıyoruz. Oğuz Uğurlu’nun ve aramızdan ayrılan diğer hakem arkadaşlarımın ruhları şad, mekanları cennet olsun inşallah.