Hırslı bir başlangıç yaptı Beşiktaş. Geçen sezon İstanbul’da fark yediği, deplasmanda yenemediği Giresunspor karşısına ‘mutlak’ kazanmak hedefiyle çıktı. Baskılı, saldırgan etkili bir oyun sergiledi. Ev sahibinin atak niyetli pozisyonlarını orta sahada boğan siyah beyazlılar, kanatlardan çok hızlı top taşıyarak rakip ceza alanı çevresine indi. Akan oyunda olabilecek etkili atakları faullerle kesilince, bu kez duran toplarda etki üretti Beşiktaş.

Bir duran top sonrasında ağlara giden ‘ofsayt’ gol, VAR kararı ile penaltıya dönüştü. Gol orucunu bozmak için topun arkasına geçen Weghorst’un vuruşunda golü önleyen Onurcan, sonrasında birkaç pozisyonda da gole geçit vermedi. İlk golü penaltıya dönüşen Tayyip Talha’nın yarım röveşatasına yapacağı hiçbir şey yoktu. Öne geçen Beşiktaş yine sağdan soldan saldırıya devam etti. Bu kez Giresunspor faul yapmayı bırakıp doğru savunmaya yönelince, oyun biraz daha orta sahaya kaydı.

Topu koşturup oyunu ve kendini dinlendirmeyen Beşiktaş, ikinci yarıda önde basmayı bıraktı. Savunmadan uzun toplarla çıkmayı denedi. Giresunspor bunu fırsat bilip, rakip ceza alanına daha fazla girdi. Valerien Ismael, Fenerbahçe derbisinde olduğu gibi oyun aklı Rachid Ghezzal’ı oyuna alıp, topa daha fazla sahibi olmak istedi. Sonra Necip ile savunmayı, Cenk ile forveti güçlendirdi. Sonuçta, başlangıcın tam aksine korku dolu oyunla VAR’ın da desteğiyle üç puanı kurtardı.