Türkgün | Başyazı | İsrail uşağı YPG’nin kirli algıları çöktü

İsrail uşağı YPG’nin kirli algıları çöktü

Kaynak: Yıldıray Çiçek

Suriye ordusu, ‘10 Mart Mutabakatı’na imza atmasına rağmen hiçbir maddesine uymayan; İsrail taşeronluğunu sürdürmek uğruna Suriye’nin üniter devlet yapısını bozmaya çalışan, emperyalizmin tasmalı terör örgütü SDG/YPG’ye karşı şimdilik dar alanda bir operasyon düzenlemiş ve Eşrefiye ile Şeyh Maksud mahallelerinde temizlik gerçekleştirmiştir. (Operasyonun genişlemesi ve köklü olması şarttır)

Temizlik operasyonunun ardından ortaya çıkan görüntüler, terör örgütü YPG’nin bu mahallelerde adeta bir terör düzeni kurduğunu açıkça göstermiştir. İsrail güdümündeki bu yapı, “sivillere saldırı yapılıyor” algısı oluşturarak operasyonları durdurmaya çalışsa da; binaların altına kazılan tüneller, silah depoları, katlara kurulan keskin nişancı mevzileri ve cephane düzenekleri, nasıl bir sahtekârlık peşinde olduklarını net biçimde ortaya koymuştur.

Terör örgütünü temizleme operasyonunun hem öncesine hem de sonrasına dair yüzlerce video izledik ve izlemeye devam ediyoruz. “Sivillere saldırı yapılıyor” iddiasıyla destek atmosferi oluşturmaya çalışanların, gerçekte sivil halkı esir aldığı; aileleri canlı kalkan olarak kullandığı ve kendilerine itaat etmeyen yüzlerce insanı hapishanelere attığı açıkça ortaya çıkmıştır.

Bir diğer yalanları ise ABD ve İsrail’in, yine kendileri gibi taşeron olarak kullandığı terör örgütü IŞİD üzerinden kendilerini perdelemeye çalışmalarıdır. Kendi kirli sicillerini gizlemek için IŞİD’i öne sürerek algı oluşturmaya kalkmaktadırlar. Halk arasında bu durumu tam olarak anlatan bir söz vardır: B*klu da sidikliyi beğenmiyor.

Bu soysuzlar, bir başka algı çalışmasını da “İsrail Golan Tepeleri’ni işgal etti, onlara neden saldırmıyorsunuz?” söylemi üzerinden yürütmektedir. Oysa siz zaten Suriye devletini meşgul etmek için, Suriye sahasında adeta İsrail’in kara kuvvetleri gibi faaliyet yürüten bir yapısınız. Nitekim başınızdaki Siyonistlerin uşağı Mazlum Abdi’nin, “İsrail’in desteğini almak bizim için moral kaynağı olur” sözleri bu gerçeği açıkça ortaya koymamaktadır mı?

Hangi kirli algı çalışmasını yaparsanız yapın, hangi kara propagandaya başvurursanız vurun; siz, kökten temizlenmesi gereken bir terör örgütünden başka bir şey değilsiniz. Buna rağmen Suriye ordusu, hak ettiğinizden çok daha insancıl bir tutum sergileyerek teslim olanların önemli bir kısmını otobüslere bindirip tahliye etmektedir.

Terör temizliği operasyonlarının ardından Arap, Türkmen ve Kürt halk sevinç içinde evlerine dönmekte; Halep Valisi ile ordu komutanları da vatandaşları merhamet ve güven duygusuyla karşılamaktadır.

Türkiye’de de IŞİD sosu verilerek “Kürtlere, sivillere katliam yapılıyor” yalanıyla tahrik oluşturmaya, halkı sokaklara dökmeye çalışanlar umduklarını bulamamıştır. Terörün gölgesinde yaşamaktan bıkmış, kardeşlik ruhuna inanan Güneydoğu halkının “Terörsüz Türkiye” sürecini özümsediği; tahrik amacıyla toplanan bir avuç kalabalığın etkisizliğinden de çok net biçimde anlaşılmıştır.

Türk milletinin sağduyulu her ferdi, dünyada, bölgemizde ve ülkemiz üzerinde yaşanan gelişmeleri görmekte; buna göre de duruşunu ve konumunu net biçimde belirlemektedir.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...