Kurban Bayramı tatili için plan yapacak vatandaşlar merakla "Bayram tatili uzatıldı mı?" diye arama yapıyorlar. Memleketlerine ve şehir dışına çıkacak vatandaşlar ayrıca rezervasyon yaptıracak vatandaşlar Bayram tatili kaç gün? diye araştırıyor. Herkesin gözü kulağı 2021 Kurban Bayramı tatili kaç gün, ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? sorularının cevabına çevrildi.

2021 KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Arefe Günü- 19 Temmuz 2021 Pazartesi
Kurban Bayramı'nın 1. günü- 20 Temmuz 2021 Salı
Kurban Bayramı'nın 2. günü- 21 Temmuz 2021 Çarşamba
Kurban Bayramı'nın 3. günü- 22 Temmuz 2021 Perşembe
Kurban Bayramı'nın 4. günü- 23 Temmuz 2021 Cuma

bayram tatili kaç gün

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN, UZATILDI MI?

Kurban Bayramı tatili uzatıldı mı en çok merak edilen sorulardan. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ardından Kurban Bayramı tatili uzatılması bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan henüz Kurban Bayramı tatili hakkında resmi bir açıklamada bulunmadı. Kurban Bayramı 4 gün sürmesi sebebiyle tatil arife günü 19 Temmuz Pazartesi'nden 23 Temmuz Cuma olan bayramın son gününe kadar devam edecek.

Ancak pazartesi öncesi ve cuma sonrası hafta sonu olması sebebiyle de tüm hafta yani 9 gün tatile gitmek isteyenler için birleştirilmiş olacak. Turizmciler Kurban Bayramı tatilini 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'yle birleşmesini istiyor.

Böylelikle 15 Temmuz'un perşembe gününe denk gelmesi sebebiyle şu anda 9 gün kabul edilen tatil 11 güne çıkacak. Öte yandan bu fikre karşı talepler de söz konusu olmuştu. Konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, her hangi bir değişiklik olmadığı takdirde bayram tatili 4 gün olacak. Cumartesi - Pazar izin yapan iş grupları için ise 6 gün olarak kullanılacak.

KURBAN BAYRAMI'NDA TEDBİR OLACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, "Bayram tedbiri olacak mı?" sorusu üzerine, "Şu an bayram için ekstra bir tedbir yok." cevabını verdi.

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA

Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Hicrî takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayram aynı tarihlere tekabül eder.

 

Editör: Haber Merkezi