Bu sene Kurban Bayramı 20 Temmuz Salı günü idrak edilecek. 4 gün sürecek bayram tatili boyunca, akraba, eş ve dost ziyaretlerine bulunacak olanlar, toplu ulaşımın ücretsiz olup olmayacağını sorgulayacak. Bu kapsamda bayramda metro, otobüs, metrobüs ve marmarayı kullacak olan milyonlarca vatandaş, toplu ulaşım bedava olup olmayacağını sorguluyor. 

KURBAN BAYRAMINDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da 20, 21,22 ve 23 Temmuz'da ulaşım toplu taşıma ücretsiz olacaktır. Kurban bayramı süresince ulaşımda olacak ücretsiz geçişlerin tarihleri ise şu şekildedir;

Köprü ve Otoyol geçişleri 17 Temmuz 2021 saat 00:00'dan itibaren (Cuma gecesini Cumartesi'ye bağlayan gece) Otobüs, Metrobüs, Vapur, Metro, Tramvay ve Marmaray gibi toplu taşıma araçları ise 20 Temmuz saat 05:00'da itibaren ücretsiz olacaktır.

 

BAYRAMDA ANKARA'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

EGO Genel Müdürlüğü, Ankara'da toplu taşıma araçlarının Kurban Bayramı süresince ücretsiz olacağını duyurdu.

BAYRAMDA İZMİR'DE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Kurban Bayramında İzmirlilere daha düşük maliyetlerle ulaşım olanağı sağlayabilmek amacıyla toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirim kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, arife günü ve bayram süresince mezarlıklara otobüs seferleri düzenleyecek.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR BAYRAMDA ÜCRETLİ Mİ?

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla 26 Temmuz 07.00'ye kadar KGM'nin sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler ücretsiz olacak

Editör: Haber Merkezi