Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, BBBUS seferlerinin ikinci bir emre kadar iptal edildiği vurgulandı. İstanbul'da etkili olan kar yağışı çoğu alanda ulaşıma engel olmaya başladı. BBBUS seferleri iptal mi edildi? Feribot seferleri çalışıyor mu? 

BBBUS SEFERLERİ İPTAL Mİ EDİLDİ?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan gelen açıklamaya göre saat 13:00’e kadar özel araçların trafiğe çıkması ve ayrıca İstanbul’a girişler de yasaklandı. Bunun üzerine Marmara Bölgesi’nde İstanbul’a kolay ulaşım sağlayan ulaşım araçlarının da akıbeti merak edilmeye başladı. BURULAŞ'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:"İstanbul ve Bursa'yı etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle BBBUS seferlerimiz ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir. Anlayışınız için teşekkür ederiz."

bbbus

İDO FERİBOT SEFERLERİ İPTAL Mİ EDİLDİ?

Meteorolojiden gelen son dakika hava durumu ve kar yağışı haberlerinin ardından feribot ve İDO seferlerinin çalışıp çalışmadığına dair yoğun bir araştırma yapılmaya başladı. Kara yolunu etkisi altına alan yoğun kar yağışlarının denizyolu ulaşımını ne yönde etkilediği merak konusu oldu. Buzlanma ve tipi nedeniyle kara yolu ulaşımında meydana gelen kısıtlamalar, hem rüzgar hem de şiddetli kar yağışı nedeniyle deniz yolu ulaşımında da bazı aksaklıklar meydana getirdi.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), feribot seferlerinin hava muhalefeti nedeniyle aksama yaşayacağını bildirdi. Yapılan açıklamaya göre 25 Ocak 2022 Salı günü gerçekleştirilecek olan Pendik Yalova 07:00, Yalova Pendik 07:00, Kadıköy Bursa 07:06 ve Yalova Yenikapı 07:15 seferleri iptal edildi. Şehir Hatları da internet sayfası üzerinden yoğun tipi nedeniyle seferlerde aksamaların meydana geleceğini bildirdi. Şehir Hatları yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Değerli yolcularımız, yoğun tipi sebebiyle seferlerimizde aksamalar ve iptaller yaşanabilir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”

 

 

Editör: Haber Merkezi