Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Cumhur İttifakı ısrarla Türkiye’nin beka meselesinden bahsediyor ve Türkiye’nin bekasını korumak için verdiği mücadeleyi de somut bir şekilde gösteriyor. Ama 6’lı masa ısrarla Türkiye’nin beka meselesi olmadığını söylüyor.

ABD’nin geçtiğimiz günlerde resmi sayfasından YPG’li teröristler için “Ortağımız” ifadesini kullanarak yayımladığı taziye mesajı bile Türkiye’nin beka meselesi olduğunu çok net ortaya koyuyor.

Yunanistan’a kurulan 9 Amerikan askeri üssü, Rusya, İran, Irak ve Suriye’nin zaman zaman depreşen Türkiye düşmanlığı tarihte de olduğu gibi, günümüzde de beka meselemiz olduğunu çok net gösteriyor. Irak’ta bir hafta içinde organize olan Türkiye düşmanlığı bile etrafımızda nasıl komşular barındırdığımızı anlamaya yetmektedir.

Türkiye’yi hem Irak hem İran hem de Suriye sınırından sürekli terör eylemlerine muhatap eden terör örgütü PKK var mı? Var…

Yaz ayıyla birlikte Türkiye’nin terörle mücadelesinde büyük artış oldu. Bir bakıyorsunuz İran’dan, bir bakıyorsunuz Irak’tan, bir bakıyorsunuz Suriye’den saldırı için gelen teröristleri temizliyoruz. Bu teröristler üç ülkenin sınırından Türkiye’ye piknik yapmaya mı geliyor?

Yoksa Türkiye’yi bölüp-parçalamak için mi?

ABD’nin Irak, İran ve Türkiye sınırından toprak parçası alarak sözde Kürdistan’ı kurma hedefi bugünün meselesi değil, yüz yıllık bir meseledir. İran ve Irak ise ABD’nin hedefi için silahla beslediği bu terör örgütüne karşı “Biz de kullanabiliriz” diye toleranslı olmaya devam ediyor. Oysa kendini de o örgütle vurduklarını, vuracaklarını unutuyorlar.

Türkiye işte böyle bir komşuluk ortasında beka mücadelesi vermektedir.

Aynı soy, aynı kültür, aynı din, aynı dil mensubu olan Rusya ve Ukrayna’nın bile bugün savaş içinde olduğu ortamdan aslında çok büyük dersler çıkarılması gerekiyor. Rusya ve Ukrayna savaşı ibret vesikası olarak önümüzdedir. Yani demem o ki, kimin dost, kimin düşman olacağını bilemediğin bir dünyada yaşıyoruz.

Bunu bilerek mücadelemizi etmeli, bunu bilerek önlemlerimizi almalıyız. Dört yanımızı kuşatan tehditler tarihte olduğu gibi bugün de var. Ama maalesef her milli davada düşman safında yer alan muhalefet “Türkiye’nin beka meselesi yok. YPG bize saldırmaz” diyecek kadar beyinsiz olabiliyor. Türkiye’yi hem düşmanlık eden komşulara, ABD gibi emperyalist ülkelere karşı korumaya çalışıyoruz hem de içimizdeki bu beyinsiz muhalefete karşı… Türkiye’nin son dört ayda 52 şehidi var? Kim şehit etti o canlarımızı? Kim olacak ABD’nin silah verdiği, Türkiye’deki muhalefetin “Onlar terör örgütü değil, vatanını koruyan oluşum” dediği terör örgütleri…

Beka mücadelesinde şehit verdiğimiz gibi… Her gün PKK’lı teröristleri de imha ediyoruz. Son 7 yılda öldürülen terörist sayısı toplam 35 bin, 7 ayda öldürülen üst düzey terörist sayısı da 83’tür.

Türkiye’deki muhalefete dikkat edin, şehit haberlerini sadece hükümete saldırmak ve dostlar alışverişte görsün misali yayımladıkları taziye mesajında kullanıyorlar. Terörle mücadele başarısına dair ve öldürülen üst düzey teröristlere ait zerre paylaşım yapmıyorlar. 6’lı masanın 7. ortağının HDP olması da bunun başlıca sebebidir.

Sürekli düşman safından seslenen muhalefete aldanmayın. Türkiye üzerinde her fırsatta oyunlar oynanıyor ve bekamız her daim tehdit ediliyor.

Editör: Haber Merkezi