Çarşı ve mahalle bekçiliği olarak istihdam edilmek üzere Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açılan sınavlara katılan bekçi adayları, gelecek açıklamalara odaklanmış durumda. Aralık haftasının ikinci haftasına girilmesi itibariyle adaylar “Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?” araştırmalarını yoğunlaştırdı. Bekçilik mülakat sonuçları ile ilgili son durum haberimizde…

BEKÇİLİK MÜLAKAT SONUÇLARINDA SON DURUM NE?

Binlerce adayın katılımıyla gerçekleşen Bekçilik mülakat sonuçları ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü veya Polis Akademisi Başkanlığından henüz resmi bir açıklama yapılmadı ve sonuçlar açıklanmadı. Adayların sözlü sınavda yüz (100) puan üzerinden en az yetmiş (70) puan alması gerektiği Bekçilik mülakat sonuçlarıyla ilgili yapılacak açıklamalar, haberimizde yerini alacaktır…

BEKÇİLİK MÜLAKAT SONUÇLARINDA YENİ GELİŞMELER

Polis Akademisi’nin resmi sitesi bekçilik mülakat sonuçlarını bekleyen adaylar tarafından son günlerde sık sık ziyaret ediliyor. Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte, bekçilik mülakat sonuçlarının her an açıklanabileceği beklentisi adayların heyecanını artırdı. Konuyla ilgili resmi ağızlardan bir açıklama yapılmamasına rağmen Polis Akademisi Başkanlığı'nın 2019 PMYO 2. Yedek Planlaması sonuçları için detayları açıklaması, bu beklentiyi artırdı.

BEKÇİLİK SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Bekçilik sözlü sınavı esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebilecektir.

Adaylar;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavraması,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi