Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK ve Bölgesel Amatör Liglerinde (BAL) mücadele eden takımların yöneticilerinin girişimleri sonuç verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KASAPOĞLU ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat ÖZDEMİR, Riva'da gerçekleşen TFF Yönetim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Belediye Kütahyaspor, Siirt İl Özel İdaresi Spor, Adıyaman 1954 Spor, Ceyhanspor, Isparta 32 Spor, Karaman Belediyespor, Edirnespor, Tekirdağspor ve Çengelköyspor’un 3. Lige yükseldiğini açıklayan TFF Başkanı Nihat ÖZDEMİR; Kulüplerimizin pandemi sürecinde göstermiş olduğu iyi niyeti fedakarlığı ortaya koymak isterim. Süper Lig Kulüpler Birliği'nin Federasyonumuza yaptığı 'ligden düşmenin ortak talebini' değerlendirdik. Pandemi sürecini ve sonrasındaki etkileri konuştuk. Yönetim Kurulumuzda, oy birliği ile alınan karara göre, Süper Lig'in yanı sıra, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de düşme olmayacaktır. 2020-21 sezonunda düşme olmayacaktır. 2020-21 sezonu sonunda 4 takım küme düşecek.  TFF 1. Lig 18 takım, TFF 2. Lig 39 takım ile oynanacak, dedi.

Düşenin dostu olmaz anlayışını elinin tersiyle iten kulüplerimizi gönülden kutluyorum diyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KASAPOĞLU ise; Pandemi döneminin yaşattığı zorluklar sebebiyle küme düşme kaldırıldı. Yabancıyla ilgili sürecin 1 yıl ertelenmesi ile BAL Ligi'ndeki kulüplerimizin bir üst lige çıkma kararının halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum, şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi