Belediye Meclisi, 2. Dönem 1. Olağanüstü Meclis toplantısının açılışında konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, toplantımızda alacağımız kararlar şehrimiz ve hemşehrilerimize hayırlı olsun, dedi.

Kütahya Belediyesi’nin Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı yürüttüğü çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan IŞIK; Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından 9 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar yaklaşık 650 bin m2 kapalı alan usulüne uygun ve son derece büyük bir titizlikle dezenfekte edilip halkımızın steril bir ortamda hayatını sürdürmesine yardımcı olunmuştur. İl Pandemi Kurulunda alınan tüm kararların gereği olarak ilgili birimlerimizin tamamı azami dikkat ve hassasiyetle görevlerini yerine getirmişler, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kuruluşların dışında hemen hemen tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın hizmet binaları söz konusu 650 bin m2 ‘lik alanın içindedir, ifadelerini kullandı.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25. maddesi gereğince oluşturulan Denetim Komisyonu raporunun okunduğu Meclis Toplantısında, 2019 yılı faaliyet raporunun görüşmelerine geçildi. 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 19. maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca, 2019 yılı faaliyet raporu Meclis Başkan Vekili Salih ÖZDEN Başkanlığında müzakere edildi.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK’ın faaliyet raporunu Meclis Üyeleri ile paylaşmasının ardından Meclis Başkan Vekili Salih ÖZDEN, siyasi parti gruplarına söz verdi.  Daha sonra 2019 yılı faaliyet raporu meclis üyelerinin oylamasına sunuldu.

Verilen aranın ardından Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK’ın Başkanlığında devam eden meclis toplantısında; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 33. maddesi gereğince, Belediye Encümen Üyeleri seçimi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24. maddesi gereğince, Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Eğitim, Kültür, Sanat ve Tarih Komisyonu, Araştırma, Geliştirme ve Tanıtım Komisyonu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu, Engelsiz Yaşam Komisyonu, Etik Komisyonu, Esnaf ve Zanaatkarlar Komisyonu, Estetik Komisyonu Üyelerinin seçimi, Belediye Meclisinin 05.02.2020 tarihli ve 44 sayılı kararıyla Araştırma Geliştirme ve Tanıtım Komisyonuna havale edilen Kütahya Belediyesi Amblem/Logosuna T.C. kısaltmasının eklenmesi ve kuruluş yılını ifade eden 1871 tarihinin araştırılması konusu, Koronavirüs (COVID-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla alınan önlemler kapsamında, bazı işyerlerinin faaliyetlerinin geçici bir süre durması sebebiyle, faaliyetleri durdurulan işyerlerinden tahsil edilen ilan ve reklam vergisi ilk taksiti son ödeme tarihinin, ikinci taksit ile birleştirilerek 30 Kasım 2020 tarihine ertelenmesi konusu müzakere edildi.

Editör: Haber Merkezi