Kumandası kimin elinde olduğu bilinmeyen ama daha ziyade CHP’yi odak hâline getirmiş bir AJANS’ın varlığı artık kendini çok net hissettiriyor. Bu AJANS’ın merkezi Amerika’da mı, Türkiye’de mi yoksa başka bir ülke mi bilmiyorum ama CHP ve yancılarının propaganda manasında atacağı tüm adımları bu AJANS belirliyor. Bir yerden düğmeye basılıyor aynı anda CHP, İP, HDP, SP, Deva, Gelecek, FETÖ, PKK, DHKP-C unsurları harekete geçiyor. Cumhur İttifakı’na yahut ayrı ayrı AK Parti ve MHP’ye yönelik tek tip ifadeler, sloganlar, suçlamalar kullanılıyor. Geneli yalan, iftira olan argümanlarla birlikte Cumhur İttifakı’nı ve hükümeti yıpratmaya yönelik propaganda sistemi kurmuşlar, AJANS’ın istediği tarzda davranıyorlar.

          Ortada bir AJANS’ın olduğunu, CHP ve yancılarının nefes alıp vermesini bile bir AJANS’ın belirlediğini CHP’li Mansur Yavaş’a yerel seçimlerden önce “HDP’yi de ziyaret edecek misiniz?” sorusu yöneltildiğinde Mansur Yavaş’ın “Onu bilemiyorum, AJANS karar verecek” şeklinde verdiği cevaptan çok net anlamıştık. Sözde milliyetçi diye pazarlanan bir adam ama HDP ile görüşüp görüşmeyeceğine bir AJANS karar veriyor. AJANS ne kadar ağır basıyorsa “PKK’nın yardım ve yatakçılarıyla ne işim olur?” diyemiyor.

          Belki şunu diyebilirsiniz; “CHP’nin siyasi, politik tüm propagandalarını belirleyen bir ajans var. Birçok parti bir ajansla çalışıyor. CHP’nin bu ajansla anlaşarak davranmasının ne sakıncası olabilir?”

          Ajans meselesi sadece CHP üzerinden şekillenen ve sınırlanan olsa belki “haklısınız” diyeceğiz. Ama CHP, İP, HDP, SP, Deva, Gelecek, FETÖ, PKK, DHKP-C gibi unsurları aynı anda harekete geçiren AJANS’ın iyi niyet taşımadığına ve Türkiye üzerinde emelleri olduğuna emin olabiliriz.

          Bu kadar partinin, bu kadar terör örgütünün ipini elinde tutan, hepsini aynı hedef için aynı anda harekete geçiren AJANS’ı sanırım herkes merak ediyordur.

          Bu AJANS büyük ihtimal 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası kurulma kararı almış ve gün geçtikçe kök salmıştır.

          MHP’yi ele geçirme operasyonunda da aynı AJANS işbaşındaydı. FETÖ operasyonun ihalesini almıştı ama PKK bile Kandil’den “MHP’de değişim şart” açıklaması yapıyordu. CHP, MHP’de operasyon yapmaya kalkan figüranların yanında maddi ve manevi yer alıyordu. Aynı AJANS 16 Nisan 2017 referandumunda da aynı partileri ve terör örgütlerini “Hayır” kampanyası etrafında toplamıştı.

          Bu AJANS’ı Cumhurbaşkanlığı seçimleri zamanı Meral Akşener de itiraf etmişti. Meral Akşener “Bizden CHP, HDP, SP ile yan yana gelmemiz ve Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermemiz istendi” demişti. Ama bunu dayatan güç kim, o hâlâ muallak duruyor… “Hangi devlet, hangi örgüt sizden bunu istedi?” diye soran yok…

          AJANS’ın ürettiği propagandalar önce CHP’ye gönderiliyor, sonra diğer küçük bayi konumundaki partilere… CHP, AK Parti iktidarını sosyal medyada trol ordusu kurmakla suçluyor. Ama bu işin uzmanları sosyal medyaya girsin, incelesin en büyük trol ordusu bu malum AJANS’a aittir.

          CHP, İP, HDP, SP, Deva, Gelecek, FETÖ, PKK, DHKP-C unsurları da AJANS’a ait büyük trol ordusunu âdeta “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” anlayışında kullanıyor. AJANS’ın güdümündeki genel başkanların, belediye başkanlarının sosyal medya hesaplarını bir inceleyin bakalım trol ordusunun nasıl hormonlu övgüler yağdırdığını anlayacaksınız.

          Büyük bayi CHP’yi ve diğer küçük bayilerin birbiriyle uyumlu propaganda yöntemlerini çok dikkatli takip ettiğinizde AJANS’ı çok rahat göreceksiniz.

AJANS “nefes alma” derse alamayacak durumda olanlar, AJANS neyi emrederse onu yapıyorlar. Türkiye’nin kaderi bu meçhul AJANS’a teslim edilmemelidir. Çünkü niyetleri Türkiye’yi ona-buna uşak etme hayallerinde gizlidir.