İstanbul Büyükşehir Belediye Meclsi’nde bir Bozkurt ortalığı yıktı geçti…

Adı Volkan Yılmaz

MHP’li Silivri Belediye Başkanı…

Y-CHP’li, İP’li, HDPKK’li üyelere diyor ki: “Siz kendinizi düzeltmezseniz, ben sizi nasıl düzelteyim?”

*

Konu TBMM’de Cumhur ittifakı milletvekillerinin çalışmasıyla çiftçi ve besicilerimizi desteklemek için “Kırsal Mahalle” konulu bir kanun çıkarıldı…

Kanun, AKP ve MHP oyları ile kabul edilirken, Y-CHP/İP/HDPKK’li milletvekilleri red oyu verdi…

Volkan Bey, İBB Meclisinde konuyu dile getirince ortalık karıştı, İP’çiler sözlerine itiraz etti… “Sözlerini düzelt” dediler…

Silivri Belediye Başkanı ve İBB Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Volkan Yılmaz da “Siz kendinizi düzeltmezseniz, ben sizi nasıl düzelteyim?” deyiverdi!

Ve dedi ki: “Sizi köylü kardeşlerime havale ediyorum!”

*

Lafa gelince “Köylü milletin efendisidir” diyen Y-CHP ve İP, köylüyü yine es geçtiler…

TBMM’de Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nda değişiklik yapıldı.

Kanun gereği, köy veya belde belediyesi iken mahalleye dönüşen ve büyükşehir belediyesi sınırları içinde bulunup sosyo-ekonomik durumu, şehir merkezine uzaklığı, belediye hizmetlerine erişebilirliği, mevcut yapılaşma durumu ve benzeri hususlar dikkate alınarak kırsal yerleşim özelliği taşıdığı tespit edilen mahalleler, “kırsal mahalle” kabul edilecek.

Büyükşehir belediyeleri, sınırları içinde bulunan ve kırsal yerleşim özelliği taşıyan mahalleleri, 90 gün içinde kararlaştırılacak…

*

Kırsal mahalle kabul edilen yerlerde, gelir vergisinden muaf esnaf ile basit usulde vergisiye tabi mükelleflerce iş yeri olarak kullanılan bina, arsa ve araziler ile mesken amaçlı kullanılan binalar ve zirai üretimde kullanılan bina, arsa ve araziler, emlak vergisinden muaf olacak.

Bu yerlerde ticari, sınai ve turistik faaliyetlerde kullanılan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi yüzde 50 indirimli uygulanacak.

Yine buralarda Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken bina inşaat harcı ile imarla ilgili harçlar alınmayacak; bu kanuna göre alınan diğer vergi, harç ve harcamalara katılma payları yüzde 50 indirimli olacak.

Ve bu yerlerde içme ve kullanma suları ücretleri, en düşük tarifenin iş yerleri için yüzde 50’sini, konutlar için yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde belirlenecek.

Orman köyü, kasabası veya beldesiyken mahalleye dönüşen yerlere mevzuat ile tanınan hak, sorumluluk ve imtiyazların, bu maddedeki muafiyet ve indirimler ile çakışması halinde bu madde hükümleri uygulanacak. Ayrıca, diğer hak, sorumluluk ve imtiyazların korunmasına devam edilecek.

*

MHP’li Silivri Belediye Başkanı Yılmaz, özellikle su konusunda çok hassas…

İSKİ’den bölgedeki derelerin ıslahını ve bazı mahallelerdeki su şebekesinin yenilenmesini istiyor…

Kasım 2019’da İBB Meclisine sunduğu indirimli su kullanım teklifinin İBB Başkanı Bay Müdafa’nın vetosuyla uygulanamamıştı…

Tarım ürünü suyuyla zevk ü safa havuzlarının suyunun aynı fiyata olmasını kınamıştı Başkan Yılmaz…

Aylardır ısrarla konuyu takip eden Başkan, kanun TBMM’den çıkınca bombayı patlattı:

“CHP ve İP’li meclis üyeleri size sesleniyorum. Topu taca attınız, minderden kaçtınız ve her zamanki gibi sınıfta kaldınız! Cumhur İttifakı milletvekilleri de bizim taleplerimiz neticesinde bu konuyu da içerisine alan 'Kırsal Mahalle' statüsüne kavuşturulacak yerleşim birimlerindeki su tarifesinin, normal tarifenin 1/4 kadar olacağı yasayı TBMM'de çıkarttı.”

İstanbul’da bir yıldız gibi parlayan MHP’li Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul için “suyun önemini” çok iyi kavramış, “çevre-tabiat-insan ilişkisini” hep önde tutan bir başkan…

Tanrı emeğini ve hayallerini bereketli eylesin!