Üst üste 5 beraberlikten sonra Karagümrük karşısında kazanan Trabzonspor, İzmir’de de galip gelerek, Avrupa kupalarını garantiye almak istiyordu. Abdullah Hoca ağır gribi tam atlatamamasına rağmen takımın başında, ideal forveti de tam kadro sahadaydı.

Rakip, Ünal Karaman’ın gelmesi ile yüksek bir form grafiği yakalayan Göztepe’ydi. Son 6 haftada, Galatasaray kazası hariç tüm maçlarda puan kazandılar. Üstelik Ünal hoca, Trabzonlu topçuların huyunu, suyunu, oyun karakterlerini, belki de Abdullah Avcı’dan daha iyi biliyordu.

Maçın ilk yarısında Trabzonspor, Nwakaeme’nin taşıdığı toplarla etkili ataklar yaptı. Ekuban ile de tehlikeli anlar yaşattı, Göztepe defansına. Göztepe de, Halil’in ortaları ve Ndiaye ile gole yaklaştı. 30’uncu dakikada Yahoviç dikine aldığı pasla Uğurcan ile karşı karşıya kaldı, olmadı. 45 artıda anladık ki o pozisyon, Yahovic’in gol atmadan önceki provasıymış.

İkinci yarı oyunda Göztepe’nin ağırlığı vardı, golleri de vardı 2 tane. Ama ofsayt olduğu için geçerli olmadı. Göztepe defansı anlık bir hata yapınca Ekuban affetmedi ve takımına bir puanı getiren golü atıverdi.

Trabzon’un kazandığı her puan da Uğurcan’ın mutlaka katkısı oluyor. Dün yine Uğurcan haneye yazılan puanı kurtaran isim oldu. Kalan 3 maçında Trabzonspor beraberlik serisine geri dönerse, Avrupa yolu hayal olur.

Tugay Kaan Numanoğlu dünkü maçta büyük hata yapmadı, verdiği kararların birçoğu doğruydu. Ama, emekliliği gelmiş bir hakem görüntüsü veriyor. MHK’nin Fenerbahçe- Beşiktaş maçına yaptığı zamansız atama, maçta yaşananlar sonrası hala toparlanmış görünmüyor. Trabzonspor’dan Berat’a göstermiş olduğu kırmızı kart kararı doğruydu. Ancak son anlarda Göztepeli Nwobodo’ ya gösterdiği ikinci sarıdan kırmızı kart ağır oldu. 2. Nolu yardımcı hakem Esat Sancaktar Göztepe’nin 2 golüne kaldırdığı doğru ofsayt bayrakları ile tam puan aldı.