Dünyada ölümcül koronavirüs kabusu sürerken; İngiltere'de koronavirüsüne yakalanan 5 kişilik bir ailenin hepsinde farklı belirtiler görüldü.

Dünyada virüs bulaşan kişi sayısı korkunç bir hızla yükseliyor. Vaka sayısı 381 bini geçti. Bugüne dek 168 ülkeye yayılan virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise 16 bin 500'ü geçti.

Öte yandan koronavirüsü ile ilgili belirtilerin bünyeden bünyeye farklılık göstermesi de endişe oluşturuyor. Virüsü kapan ancak herkesten farklı semptomlar gösteren kişiler açıklama yaparak insanları bilinçlendirmeye çalışıyor.

Koronavirüsü ile ilgili belirtilerin bünyeden bünyeye farklılık göstermesi de endişe oluşturuyor. Virüsü kapan ancak herkesten farklı semptomlar gösteren kişiler açıklama yaparak insanları bilinçlendirmeye çalışıyor.

Bu kişilerden biri de 29 yaşındaki Isla Haslam. Güney Londra'daki Balham'da yaşayan halkla ilişkiler uzmanı Isla, bir aile yemeği sonrasında hastalanmış.

9 yaşındaki kız bile koronavirüse yakalandı
Pazar araştırması yöneticisi olan 26 yaşındaki kardeşi Jonathan, 56 yaşındaki annesi Jane, 59 yaşındaki üvey babası Dave, ve henüz 9 yaşında olan kız kardeşi Harriet koronavirüsüne yakalanmış.

Isla, yaşadıklarını şöyle özetliyor: "Bu hafta sonu Londra'da buluşan arkadaş gruplarını gördüğümde, bir an önce evlerine gitmelerini, kendilerini ve başkalarını riske atmayı bırakmalarını söylemek istedim.

"Çünkü bundan sadece iki hafta önce ben de onlar gibiydim. Erken kutlama yapmak ve bir Anneler Günü yemeği yemek için Suffolk'ta ailemi ziyaret etmeyi düşünüyordum.

"Annemin evine gittiğimde, annem hepimizin ellerini yıkamasını ve ellerimizi kurulamak için ayrı havlular kullanmamız gerektiğini söyledi. Kardeşim ve ben Londra'dan geldiğimiz için endişeliydi. Annem, üvey babam, erkek kardeşim, kız kardeşim ve ben güzel bir akşam yemeği yedik ve bolca sohbet ettik.

"İlk başlata çok fazla endişe etmedi"
"Londra'ya geri dönmeden önce bir gece annemlerde kaldım. Kardeşim ise orada birkaç gün daha kaldı. Ama ayrıldıktan bir gün sonra, annem telefon etti ve kardeşimin kuru bir öksürüğü ve yüksek ateşi olduğunu söyledi.

"Kardeşimin hafif astımı olduğu için öksürüğün bundan kaynaklandığını düşündü, ilk başta çok fazla endişe etmedi. Ancak iki gün sonra soluksuz kalmaya ve nefesi yetmemeye başladı. Annem daha da endişe ederek sağlık ekiplerini çağırmak zorunda kaldı.

"Eve gelen sağlık görevlileri, koruyucu kıyafetlerle geldi ve kardeşimin corona virüsü kaptığından bir hayli emin görünüyorlardı. Ailenin geri kalanına kendilerini izole etmeleri gerektiğini söylediler.

"Kardeşim daha sonra geçen hafta buluşup birşey içmek üzere dışarı çıktığı arkadaşında da corona virüsü belirtileri olduğunu öğredi.

"Kısa süre sonra tüm bedenim ağrımaya başladı"
"Aynı zamanda ben de hastalandım. Mide bulantısı ve burun akıntısı ile birlikte kendimi tamamen yorgun hissetmeye başladım. O kadar bitkin düşmüştüm ki, üzerimden kamyon geçmiş gibiydi. Beynim de düzgün çalışmıyordu, hiçbir şeye konsantre olamadım.

"Kısa süre sonra tüm bedenim ağrımaya başladı. Nefes alma problemleri yaşamaya başladım. Sonra koku ve tat alma duyumu ardından da iştahımı kaybettim. Yaklaşık beş gün boyunca yemek yemedim. Ayrıca diyarem de vardı.

"Bir gün 17 saat uyudum"
"Bir gün 17 saat uyudum. Neyse ki kendi dairem vardı, bu şekilde kendimi izole edebildim ve arkadaşlarımın önceden bıraktığı malzemelerle hayatta kaldım. İyileşme belirtisi göstermem tam altı günümü aldı. Tam ben iyileşmeye başlamıştım ki annemin corona virüsü belirtileri göstermeye başladığnı öğrendim.

"Annem astım hastasıydı ancak virüs nedeniyle normalde kullandığı nefes açma ilaçları işe yaramıyordu. Pazar günü, tedbir olarak bir ambulansla hastaneye kaldırıldı, ancak Pazartesi sabahı taburcu edildi. Üvey babam ve kız kardeşimin de ateşi, öksürüğü ve yorgunluğu vardı. Hastalık tüm ailemi ele geçirmişti. İşte bu yüzden inları evden çıkmamaları ve gereksiz temastan kaçınmaları için uyarmak istedim.

 

 

Editör: Haber Merkezi