Süper Kupa bugün akşam sahibini bulacak. Beşiktaş Antalyaspor Süper Kupa final maçı öncesi detaylar belli oldu. Beşiktaş'ta da Antalyaspor'da da koronavirüs vakaları nedeniyle eksikler mevcut. Futbolseverler Beşiktaş Antalyaspor maçı saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Antalyaspor maçı muhtemel ilk 11'leri neler? araştırması yapıyor. Süper Kupa finali bu sene Katar'ın başkenti Doha'da oynanacak. Gözler maç saatine çevrildi...

BEŞİKTAŞ ANTALYASPOR SÜPER KUPA FİNAL MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Beşiktaş ile Antalyaspor arasındaki Süper Kupa final karşılaşması Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Ahmed Bin Ali Stadyumu’nda bugün oynanacak. Saat 20.45’te başlayacak Beşiktaş Antalyaspor mücadelesini hakem Halil Umut Meler yönetecek. Kritik Süper Kupa final maçı ATV kanalından canlı yayınlanacak.

BEŞİKTAŞ ANTALYASPOR MUHTEMEL İLK 11'LER:

Beşiktaş: Umut, Kenan,Montero, Batshuayi, Souza,  Ersin, Vida, Atiba, Rosier, Pjanic, Larin

Antalyaspor: Eren, Sherel, Hakan, Amilton, Mukairu, Bünyamin, Boffin, Veysel, Kudryashov, Güray, Doğukan

BEŞİKTAŞ-ANTALYASPOR MAÇININ HAKEMLERİ

Beşiktaş-Antalyaspor Süper Kupa maçını Halil Umut Meler yönetecek. Meler'in yardımcılıklarını Süleyman Özay ve Candaş Elbil yapacak. Müsabakada 4. hakem ise Atilla Karaoğlan olacak. Erkan Özdamar VAR, Özgüç Türkalp ve Erdinç Sezertam AVAR görevi üstlenecek.

Beşiktaş Antalyaspor maçı

İLK KUPA BEŞİKTAŞ'IN

2006'de ilk kez oynanan Süper Kupa'yı Beşiktaş müzesine götürdü.

Siyah-beyazlı takım, 30 Temmuz 2006'da Almanya'da oynanan maçta Galatasaray'a 1-0 üstünlük kurarak ilk kupanın sahibi oldu.

ANTALYASPOR İLK KEZ OYNAYACAK

Geçen sezonun Ziraat Türkiye Kupası finalisti Fraport TAV Antalyaspor, Turkcell Süper Kupa'da ilk kez oynama şansı yakalayacak.

Kupada 6. kez yer alan Beşiktaş ise sadece bir defa kazanma başarısı gösterdi. 2006'daki ilk organizasyonda kupayı kazanan siyah-beyazlı takım 2007, 2009, 2016 ve 2017'deki kupa maçlarında rakiplerine mağlup oldu.

NURİ ŞAHİN 3. AYINDA KUPA FIRSATINI ELİNDE BULUNDURUYOR

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Sorumlusu Nuri Şahin'in ise teknik direktörlük kariyeri, 5 Ekim'de başladı. Akdeniz ekibinin teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayırmasıyla birlikte futbol sorumlusu olarak göreve gelen Nuri Şahin, teknik direktörlük kariyerinin 3. ayında kupa kazanma fırsatını elinde bulunduruyor. Genç teknik adam, Antalyaspor'un başında çıktığı 14 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik 5 mağlubiyet aldı.

BEŞİKTAŞ'TA BİRÇOK EKSİK VAR

Süper Kupa Finali öncesinde Beşiktaş’taki eksikler dikkat çekiyor. Siyah-Beyazlı ekip, Antalyaspor karşısında üst solunum yolu enfeksiyonu bulgularına rastlanan; Necip Uysal, Can Bozdağan, Salih Uçan, Güven Yalçın ve Serdar Saatçı’nın yanı sıra kamp kadrosuna alınmayan Oğuzhan Özyakup ile birlikte sakatlıkları süren Mert Günok, Gökhan Töre ve Kevin N’Koudou’dan bu maçta faydalanamayacak. Öte yandan dün yapılan yeni testte pozitif olduğu ortaya çıkan Rachid Ghezzal ve temaslı bulunan Mehmet Topal da kadrodan çıkarıldı.

ALMANYA’NIN ARDINDAN İLK KEZ...

Beşiktaş ile Fraport TAV Antalyaspor arasında oynanacak 15’inci Tu rkcell Süper Kupa, Almanya’nın ardından ilk kez Türkiye dışında bir ülkede oynanacak. 2006 yılında ilk kez düzenlenmeye başlayan Süper Kupa, 2006, 2007 ve 2008 yıllarında Almanya’da oynanırken daha sonra ise Türkiye’nin farklı illerinde sahiplerini buldu.

ANTALYASPOR'DA 7 EKSİK

Antalya temsilcisinde bugünkü maç öncesinde önemli eksikler var. Sakatlıkları bulunan Doğukan Nelik, Harun Alpsoy ve Ufuk Akyol, Beşiktaş maçının kadrosunda yer almadı. Öte yandan Antalyaspor’da Erkan Eyibil, Naldo, Fredy ve Haji Wright, Süper Kupa’da Beşiktaş maçında sahaya çıkamayacak diğer isimler.

ANTALYASPOR'DA DA 4 CORONA VAKASI

Antalyaspor'da yeni tip corona virüs (Covid-19) testi pozitif çıkan bir futbolcu ile temaslı 3 futbolcunun maç kadrosundan çıkarıldığı açıklandı.

EN FAZLA GALATASARAY KAZANDI

Süper Kupa'yı şimdiye dek en çok kazanan takım Galatasaray oldu.

Sarı-kırmızılı takım, ilk organizasyonda Beşiktaş'a boyun eğmesine rağmen sonraki süreçte kupayı 6 kez kazanma başarısı gösterdi. Galatasaray, 2008, 2012, 2013, 2015, 2016 ve 2019'da Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Fenerbahçe'nin 3 kez kazandığı kupayı, Trabzonspor 2 defa kazandı. Beşiktaş'ın yanı sıra İttifak Holding Konyaspor ve Akhisarspor ise birer kez kupanın sahibi oldu.

Editör: Haber Merkezi