Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, kazanan takımı bozmadan maça başladı. İsimler aynıydı.

Ancak, taktik zorunlu olarak farklıydı. İç saha dış saha ayrımsız, her alanda bildiğini okuyan, ezberini oynayan Gaziantep FK, rakibinin öyle önde basıp, orta alanda boğma taktiğine izin vermedi. Aksine ayağına çabuk, pas bağlantısı ile oyunu geniş alana yaydı. Kaptığı her topta, duruma göre teke tek, zaman varsa takım halinde rakip ceza alanına indi.

Rakibinin becerisini dikkate alan Beşiktaşlı futbolcular, topu kaybetme riskini almadan set oyununu tercih etti. Yanlamasına paslaşıp, ceza alanına uzun mesafeli top attı. İlk yarının sonunda yaşanan pozisyonlarda Larin’in şutu direkten dönerken Beşiktaş şanssız, Mirallas’ın golünde yanlış hakem bayrağı VAR’dan düzeltilen Gaziantep FK şanslıydı.

İkinci yarıda Souza ile savunma, Mensah ile forvete yönelik orta saha hamlesi işe yarayamadan, ani atakta Ersin son adam, faul karışık bir pozisyonda kırmızı kart gördü. On kişiyken gol bulsa da, çok geçmeden kalesinde gol gören Beşiktaş için kalan dakikalar da her türlü riske göze alarak oynadı. Gerilimi yüksek dakikaların sonunda Beşiktaş, ligdeki çıkışına mola vermek zorunda kaldı.